PSD depune săptămâna viitoare moţiune de cenzură împotriva guvernului Cîțu

14 iunie 2021  |  12:51  |  👁 266 Vizualizari


Marcel Ciolacu, liderul PSD, a anunțat, luni, într-o conferință de presă că, dacă moțiunea care va fi depusă săptămâna viitoare va trece, propunerea social-democraților pentru funcția de premier va fi Alexandru Rafila, iar guvernul ar putea fi unul minoritar, potrivit News.

„Eu sper ca la sfârşitul aceste moțiuni să scăpăm de acest guvern. Vom duce negocieri cu toţi cei dispuşi să voteze această moţiune, de la toate formaţiunile politice. Începem pe acest text finalizat să ducem negocierile. În cazul în care va trece moţiunea, îi anunţ pe parlamentarii PSD că va urma o sesiune extraordinară pentru votarea unui nou guvern”, a declarat liderul PSD, luni. Întrebat dacă PSD va negocia şi cu parlamentari de la PNL și care este propunerea de premier în cazul în care moțiunea va trece, Ciolacu a răspuns: „E normal ca partidul care a câştigat alegerile să vină cu propunerea de prim-ministru. În acest moment e o decizie în PSD, domnul Alexandru Rafila este propunerea de premier. Poate fi şi un guvern minoritar. Am exclus colaboarea cu PNL. Cred că dacă va trece moţiunea, preşedintele României va intra totuşi în spiritul Constituţiei”, a mai adăugat președintele PSD, potrivit News.

PSD va depune săptămâna viitoare moțiunea de cenzură numită „România eșuată – recordul fantastic al guvernului Cîțu”. PSD, moțiune în versuri pentru demiterea guvernului Textul moțiunii începe cu un citat din poetul George Bacovia, cunoscut pentru versurile sale pesimiste și viziunea sumbră asupra lumii: „Prin fumul de țigări, ca-n nouri, / Gândeam la lumi ce nu există…” George Bacovia -„Seară tristă”.

PSD mai acuză guvernul că a eșuat și în campania de vaccinare. De asemenea, Camera Deputaţilor dezbate în plenul de luni, de la ora 16.00, moţiunea simplă a PSD la adresa ministrului Investiţiilor şi Proiectelor Europene Cristian Ghinea, iar votul va avea loc marţi.

 

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.