PSD depune în Parlament un proiect de lege pentru creșterea „imediată” a alocațiilor

7 iunie 2021  |  09:50  |  👁 237 Vizualizari


Conform proiectului de lege ce va fi depus săptămâna viitoare în Parlament de Partidul Social Democrat, „alocațiile vor crește imediat după adoptare de la 214 lei la 300 de lei pentru copiii cu vârsta între 2 și 18 ani și de la 427 de lei la 600 de lei pentru copii sub 2 ani sau pentru cei cu dizabilități”, se arată într-un comunicat al social-democraților.

Partidul Social Democrat acuză că „guvernele Orban și Cîțu au refuzat în permanență să aplice creșterea prevăzută de lege și i-au mințit în permanență pe copii și pe părinți” și susține că „2,1 miliarde lei este suma furată de Coaliția PNL-USR-UDMR din buzunarele copiilor”.
Partidul condus de Marcel Ciolacu a precizat că, după alegerile parlamentare din decembrie 2020, „guvernul Cîțu și majoritatea PNL-USR-UDMR au anulat tranșele cuvenite copiilor”.

„Prin aceste modificări, Coaliția PNL-USR-UDMR fură din buzunarele copiilor suma totală de 2,1 miliarde, pe care ar fi trebuit să le plătească în intervalul 1 iulie 2021-1 iulie 2022”, se arată în comunicatul PSD.

Partidul condus de Marcel Ciolacu susține că „se va opune acestui furt național din banii copiilor”, iar PSD va depune săptămâna viitoare în Parlament un proiect de lege pentru „creșterea imediată a alocațiilor la nivelul stabilit prin lege încă din ianuarie 2020”.

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.