PSD a contestat în instanță decizia Guvernului de a închide magazinele după ora 18.00. „Nu s-a avut în vedere, în nici un fel, o documentare şi o analiză ştiinţifică preliminară/studiu de impact”

2 aprilie 2021  |  12:37  |  👁 298 Vizualizari


PSD a contestat astăzi în instanţă decizia Guvernului de a închide magazinele după ora 18.00, pe motiv că această măsură nu a fost motivată temeinic, cu dovezi ştiinţifice.

Partidul Social Democrat a depus vineri, la Curtea de Apel Bucureşti, o cerere în anulare împotriva deciziei Guvernului de a închide magazinele după ora 18,00. Principala obiecţie împotriva acestei măsuri este că ‘în elaborarea HG 348 nu s-a avut în vedere, în nici un fel, o documentare şi o analiză ştiinţifică preliminară/studiu de impact, din care să rezulte informaţii relevante privind impactul măsurilor preconizate asupra drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale omului‘”, menţionează PSD, într-un comunicat citat de Agerpres.

Social-democraţii au mai spus că, având în vedere că prin această decizie sunt afectate atât interesele agenţilor economici, cât şi ale cetăţenilor, Guvernul avea obligaţia să motiveze „temeinic, cu dovezi ştiinţifice”, că măsura are într-adevăr un impact pozitiv în combaterea pandemiei, care să justifice restrângerea drepturilor fundamentale.

„De asemenea, Guvernul nu a respectat obligaţiile privind transparenţa decizională”, se mai arată în comunicat.

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.