Protest de amploare la Viena, față de introducerea carantinei la nivel național. Pe unul dintre afișe era scris „Libertate fără certificate” în limbile română și germană

21 noiembrie 2021  |  08:14  |  👁 311 Vizualizari


Manifestaţie de proporţii la Viena împotriva reintroducerii carantinei naţionale şi a vaccinării obligatorii. Sâmbătă seara, atmosfera s-a încins, iar poliţia austriacă a făcut arestări. Şi la Rotterdam, în Olanda, au fost proteste violente faţă de noile restricţii impuse de autorităţi.

Manifestația a fost organizată la apelul Partidului Libertății, de extremă dreaptă, al treilea ca mărime în Parlament. Protestul a paralizat centrul Vienei.

Mii de oameni au demonstrat împotriva carantinei naționale care va fi introdusă luni, pentru o perioadă de cel mult 20 de zile, și față de obligativitatea vaccinării, din februarie 2022.

Pe unul din afișe era scris „Libertate fără certificate”, în limbile română și germană.

Rata vaccinării în Austria este de 66%. Numeroase forțe de ordine au fost dislocate pentru supravegherea manifestanților.

Demonstrații împotriva impunerii de restricții persoanelor nevaccinate au avut loc în mai multe orașe din Croația, printre care Zagreb și Split.

La Rotterdam, în Olanda, au fost proteste violente față de restricțiile anti-COVID.

Protestatarii au incendiat mașini și au aruncat cu pietre în forțele de ordine, care au au ripostat cu tunuri cu apă și focuri de avertizare.

Mai multe persoane au fost rănite, iar poliția a operat zeci de arestări.

sursa: stiri.tvr.ro

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.