Proiect legislativ: Românii ar putea avea acces cu animalele de companie în instituţiile publice şi în mijloacele de transport în comun

19 februarie 2023  |  11:12  |  👁 127 Vizualizari


Românii ar putea avea acces cu animalele de companie în instituţiile publice şi în mijloacele de transport în comun. Un parlamentar propune ca atât angajaţii cât şi vizitatorii care au câini sau pisici să le poată lua cu ei la birou sau la ghişeele unde au de rezolvat diverse probleme. O astfel de lege ar îmbunătăţi imaginea statului în ochii cetățenilor, consideră iniţiatorul.

Un parlamentar propune ca animalele de companie sa aibă acces atât în instituţiile publice, cât şi în mijloacele de transport în comun.

În mijloacele de transport în comun din Bucureşti, accesul animalelor de companie este permis în condiţii stricte. Dar în instituţii, este interzis.

Doar Consiliul Judeţean Ilfov şi cel din Neamţ au decis să permită accesul oamenilor în clădire alături de animalele de companie.

Proiectul de lege le permite şi angajaţilor să aducă la serviciu animalele de companie. Condiţia este ca fiecare instituţie să-şi facă un regulament propriu.

Iniţiatorul proiectului susţine că prin această iniţiativă doreşte să îmbunătățească imaginea statului în ochii cetățenilor.

Proiectul a fost depus la Senat, pentru primele dezbateri în comisiile de specialitate.

sursa: stiri.tvr.ro

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.