Aruncăm rapid la gunoi electrocasnicele din casă atunci când nu mai funcţionează, fără să ne dăm seama cât rău facem mediului. Specialiştii atrag atenţia că este o problemă serioasă la nivel global. Sunt însă şi soluţii: reciclarea selectivă sau, în unele cazuri, programul Rabla pentru electrocasnice.
Fie că le aruncăm la gunoi sau le păstram, aparatele electronice și electrocasnice defecte afectează, în timp, mediul în care trăim. Specialiștii avertizează că, în lume, aproape 7 milioane și jumătate de tone de aparate electrice vechi ajung la gunoi.
Chiar dacă le-am cumpărat de puțin timp din magazin, electronicele mici din baie și electrocasnicele de bucătărie- prăjitor de pâine, fier de călcat, uscător de păr – au în general cicluri de viață scurte și nu sunt reparate, așa că atunci când sunt aruncate din comoditate, de multe ori ajung în coșul de gunoi menajer.
Dacă vrem să înlocuim electrocasnicele mari cu altele mai performate, programul Rabla e o soluție.
Programul începe la finalul lunii.
O soluție pentru electronice și electrocasnice este reciclarea selectivă. Le putem preda în cele peste 900 de centre de colectare din țară sau le ducem în magazinele care vând astfel de produse.
sursa: stiri.tvr.ro
Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.