Programul Rabla pentru electrocasnice, abia la toamnă

28 iunie 2020  |  08:14  |  👁 538 Vizualizari


Românii care vor să primească vouchere în schimbul electrocasnicelor vechi mai au de așteptat până la toamnă când se anunță startul programului „Rabla pentru electrocasnice”. Anul trecut acesta debutase încă din luna mai. În funcție de clasa energetică a produsului nou cumpărat, oamenii vor primi o reducere sub forma unui tichet de până la 400 de lei.

„Rabla pentru electrocasnice”, programul prin care statul îi încurajează pe români să-și înlocuiască electrocasnicele uzate cu unele eficiente energetic, mai puțin poluante, va debuta în toamnă. Anul trecut, programul a început din luna mai și jumătate din bugetul alocat s-a epuizat în nici patru ore.

Finanțarea se acordă sub formă de vouchere pentru frigidere, mașini de spălat, aparate de aer condiționat și televizoare. Valoarea tichetelor diferă în funcție de clasa energetică a produsului. Spre exemplu, cei care aleg să își cumpere electrocasnice cu cea mai mare eficienţă energetică, primesc un voucher de patru sute de lei. Trei sute de lei se acordă pentru echipamentele din clasa A++ și două sute de lei pentru cele din categoria A+.

Cei care vor să beneficieze de programul rabla pentru electrocasnice trebuie să îndeplinească o serie de condiții: să aibă minimum 18 ani, să aibă documente de identitate valabile, să nu aibă datorii la stat și să predea la schimb un electrocasnic uzat.

Autoritățile anunță un buget de 30 de milioane de lei, ceea ce înseamnă că vor fi disponibile aproximativ 100.000 de vouchere pentru tot atâtea electrocasnice vechi și poluante, care vor fi casate.

sursa: stiri.tvr.ro

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.