Prognoza meteo pentru intervalul 23 -26 octombrie

PROGNOZA METEOROLOGICĂ PENTRU INTERVALUL
23.10.2018 ORA 09 – 24.10.2018 ORA 09

Regimul termic, mai ridicat decât cel climatologic specific datei, va caracteriza o vreme mai caldă decât în mod obișnuit. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 15 și 21 de grade, iar cele minime între 5 și 9 grade. Cerul va fi variabil cu înnorări temporare și ploi slabe, însă pe arii restrânse, în cursul nopții. Vântul va sufla slab și moderat.
MUNTE
Cerul va parțial noros în cursul zilei, iar noaptea înnorările se vor accentua, iar precipitațiile vor fi în extindere ca arie și izolat mai importante cantitativ. Vor fi ploi, care pe creste, se vor transforma în lapoviță și ninsoare. Și vântul va intensifica treptat, în partea a doua a intervalului, rafalele urmând să depășească 60…70 km/h, îndeosebi la altitudini mari. Temperatura aerului va scădea.

PROGNOZA METEOROLOGICĂ PENTRU INTERVALUL
24.10.2018 ORA 09 – 25.10.2018 ORA 09

Vremea se va răci, așa încât, temperaturile maxime se vor încadra între 8 și 19 grade, iar cele minime între 0 și 8 grade, posibil ușor mai mici în zona de deal. Cerul va avea înnorări și îndeosebi în prima parte a intervalului, temporar va ploua. Vântul va avea intensificări susținute, cu viteze mai mari în cursul zilei când, îndeosebi la câmpie, local va depăși 55…65 km/h.
MUNTE
Vremea va fi vântoasă și se va răci față de intervalul anterior. Vântul va avea intensificări susținute, viteze mai mari de 80-90 km/h. Cerul va avea înnorări și îndeosebi în cursul zilei, vor cădea precipitații predominant sub formă de lapoviță și ninsoare, local mai însemnate cantitativ.

PROGNOZA METEOROLOGICĂ PENTRU INTERVALUL
25.10.2018 ORA 09 – 26.10.2018 ORA 09

Vremea va continua să se răcească, devenind ușor mai rece decât în mod normal. Cerul va fi variabil cu înnorări trecătoare și ploi slabe izolate. Vântul va prezenta unele intensificări în cursul zilei, însă cu viteze mai mici decât în intervalul precedent, iar în rest va sufla slab și moderat. Regimul termic va fi caracterizat de maxime cuprinse între 8 și 16 grade și minime între -1 și 4 grade.

MUNTE

Cerul va fi mai mult noros și temporar vor cădea precipitații slabe, mai ales sub formă de lapoviță și ninsoare. Vântul va mai prezenta intensificări cu viteze în general mai mici decât în ziua precedentă, excepând zona montană înaltă, unde va continua să sufle tare. Temperatura aerului va continua să scadă, la valorile diurne și va crește ușor noaptea.

Related posts

Leave a Comment

3 × two =