Prognoza meteo pe 4 săptămâni: Temperaturi mari, cu ploi puține

28 iulie 2020  |  07:12  |  👁 585 Vizualizari


Temperaturile vor fi în general mai mari decât cele normale în primele două săptămâni din luna august, potrivit prognozei meteo. În prima săptămână va ploua mai puțin decât în mod obișnuit, după care va ploua mai mult în vest și nord-vest.

Săptămâna 27 iulie – 3 august

Valorile termice vor fi ușor mai ridicate decât cele specifice acestei perioade în regiunile sud-estice, dar și ușor mai coborâte în cele centrale și nord-vestice. În rest, vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval. Regimul pluviometric va fi deficitar la nivelul întregii țări, dar mai ales în regiunile nord-estice, sud-vestice și la munte.

Săptămâna 3 – 10 august

Temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele normale pentru această săptămână, local în regiunile estice și sudice. În rest, valorile termice vor fi apropiate de cele specifice pentru această perioadă.Cantitățile de precipitații estimate pentru acest interval vor fi în general excedentare în regiunile vestice și nord-vestice, iar în rest vor fi deficitare.

Săptămâna 10 – 17 august

Temperaturile medii se vor situa în jurul celor normale pentru această perioadă, în toate regiunile, posibil ușor mai ridicate în sud-est, dar și ușor mai coborâte în nord-vest. Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval, cu posibilitatea unui deficit local, în regiunile vestice și nord-estice.

Săptămâna 17 – 24 august

Valorile termice vor fi în general apropiate de cele specifice pentru această săptămână, posibil ușor mai ridicate în regiunile extracarpatice, dar și ușor mai coborâte în nord-vest. Cantitățile de precipitații se vor situa în jurul celor normale pentru această perioadă, în toate regiunile.

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.