Prognoza 7 octombrie. Vreme rece și ploi – maxime de 19 grade

7 octombrie 2021  |  05:27  |  👁 197 Vizualizari


Astăzi, vremea va continua să se răcească, devenind deosebit de rece pentru această dată în sudul şi, local, în estul şi centrul ţării.

Cerul va fi variabil în nordul, nord-vestul şi, parţial, centrul teritoriului şi mai mult noros în rest.
Va ploua local în Banat şi Oltenia, pe arii mai restrânse în Dobrogea şi în zona de munte şi doar izolat în celelalte regiuni. La munte, la altitudini de peste 1700 de metri, se vor semnala precipitaţii mixte.

Vântul va sufla moderat şi cu intensificări în sudul, estul, nord-vestul şi centrul ţării, cu viteze în general de 45…55 km/h, local în Banat şi sudul Transilvaniei, peste 55…60 km/h, iar în sudul judeţului Caraş-Severin cu rafale de peste 90…100 km/h.

Temperaturile maxime se vor încadra între 11 grade în nordul Moldovei şi în estul Transilvaniei şi 19 grade în Crişana. Izolat în nord şi centru, dimineaţa vor fi condiţii de ceaţã.

În Bucuresti, valorile termice vor marca o scãdere faţã de intervalul anterior, vremea devenind rece pentru aceastã datã. Cerul va fi mai mult noros, dar condiţiile de ploaie slabă, trecătoare, vor fi reduse. Vântul va sufla moderat, cu intensificări temporare începând din a doua parte a zilei, cu viteze la rafală de 45…50 km/h. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 15 grade.

La munte, vremea va continua să se răcească, devenind deosebit de rece pentru această dată. Cerul va avea înnorări şi temporar se vor semnala precipitaţii, local în masivele sudice şi cu totul izolat în restul zonei montane. Vor fi ploi, însãă la altitudini de peste 1700 de mtri, se vor semnala precipitaţii mixte. Vântul va avea intensificări, viteze mai mari la rafală, în general de peste 90 km/h urmând a se înregistra în vestul Carpaţilor Meridionali, în special la altitudini mari.

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.