Este foarte important să ne adaptam rutina de îngrijire la noile condiții din timpul verii, așadar iată care sunt recomandările noastre.
Vara este un anotimp destul de pretențios atunci când vine vorba despre îngrijirea pielii, în care trebuie să fim mult mai precaute și să ne adaptăm rutina. Produsele care trebuie schimbate sunt, în mare parte, cele de machiaj și de hidratare, acestea având deseori tendința de-a încărca tenul.
Pentru a crea o rutină corespunzătoare pentru vară, iată care sunt unele dintre produsele pe care nu ar mai trebui să le folosim, conform recomandărilor medicilor dermatologi.
Uleiurile pentru față
Este important ca, odată cu vremea caldă, să renunțăm la orice fel de uleiuri pentru îngrijirea tenului. Odată cu temperaturile și nivelul de umiditate crescute, tenul nostru produce în mod natural mai mult sebum și uleiuri specifice. Cu cât adaugi mai multe serumuri și uleiuri în rutina ta de îngrijire a pielii, cu atât devine mai problematic. Acestea pot declanșa acnee, rozacee sau cazuri de dermatită.
Produsele care pot cauza sensibilitatea tenului
Chiar dacă tratamentele faciale cu acid alfa-hidroxi (AHA) și retinoizi tind să-ți facă tenul mai luminos, acestea pot cauza și unele iritații pe perioada verii. Un produs care irită pielea poate crea roșeață în combinație cu vremea caldă, din cauza absorției ridicate a produsului la temperaturi ridicate, a circulației sângelui și a roșeții de pe pielea naturală. Dacă ai pielea foarte sensibilă, poți totuși să le folosești seara, înainte de culcare.
Scrub-urile faciale
Scrub-urile faciale pentru exfolierea pielii, cu textură granuloasă, pot fi foarte benefice pentru înlăturarea celulelor moarte pe timp de iarnă. Însă medicii ne sugerează să renunțăm parțial la ele pe timp de vară. Unele activități sportive pot face tenul mult mai sensibil la acțiunea unui scrub, din acest motiv ar trebui să te reorientezi către produse de curățare cu formule eficiente.
Măștile faciale foarte hidratante
Dacă ai o piele care tolerează produsele de exfoliere, încearcă pe timp de vară să înlocuiești măștile foarte hidratante cu unele cu exfolianți ușori. Măștile exfoliante conțin acizi care nu sunt tocmai potriviți pentru pielea uscată.
Fondul de ten cu acoperire mare
Dermatologii evidențiază faptul că pielea cu tendințe acneice de regulă produce mai mult sebum odată ce temperaturile devin mai ridicate. Asigură-te că folosești un machiaj lejer și non-comedogenic. Produsele de machiaj non-comedogenice de obicei nu conțin ulei și nu blochează porii.
Produsele de curățare a tenului foarte hidratante
Produsele de curățare a tenului foarte hidratante sunt un must-have pentru o rutină de îngrijire pe timp de iarnă, deoarece oferă umiditate pielii uscate și sensibile. Odată cu creșterea temperaturii și a umidității, marea majoritate dintre noi avem de a face cu transpirație și sebum pe suprafața feței, așadar este esențial să înlocuim aceste produse cu unele care combat producția excesivă de sebum. Ia în considerare înlocuirea lor cu unele care conțin acid salicilic, glicolic sau lactic.
Cremele foarte hidrantante
Hidratarea este unul dintre aspectele cele mai importante din oricare rutină de îngrijire a pielii. Însă, dermatologii susțin că cremele hidratante de iarnă sunt mult prea greoaie pentru fața noastră pe timp de vară, deoarece blochează porii și duc la apariția acneei. Aceștia recomandă produse hidratante fără ulei, care conțin SPF pentru a proteja contra soarelui.
Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.