Producătorul auto care nu-ți mai permite să depășești viteza de 180 km/h

21 mai 2020  |  12:59  |  👁 823 Vizualizari


Constructorii auto vin mereu cu funcții prin care insistă că au grijă de siguranța șoferilor și a pasagerilor. Dar nu mulți se încumetă să limiteze viteza la o anumită valoare.

Tehnologia de pe mașini a evoluat extrem de mult în ultima vreme și au apărut sisteme de siguranță tot mai sofisticate. De la sisteme care monitorizează sistemul de frânare până la cele de direcție sau asistență la parcare. Numai că au existat întotdeauna specialiști care au susținut că viteza e cauza celor mai multe accidente.

Chiar și așa, nu există constructori care să fi spus clar că, din fabrică, mașina e limitată la o anumită viteză, chiar dacă puterea mașinii permite chiar și una mai mare.

Volvo, însă, o va face. Va limita viteza pe toate modelele noi la 180 km/h.

De ce nu-ți va mai permite Volvo să mergi cu mai mult de 180 km/h

Modelele Volvo sunt cunoscute pentru puterea lor. Și, totuși, constructorul suedez vrea acum să limiteze viteza. Cei din departamentul de siguranță, care au gândit tehnologia, susțin că vor să-i ajute pe clienți să fie „cei mai buni șoferi care pot fi”.

În prezent, un model Volvo puternic poate ajunge și la 250 km/h.

Dar limita de 180 km/h va fi impusă acum pe întreaga gamă, odată cu update-urile aduse mașinilor anul acesta.Evident că e vorba de modelele noi, cele care sunt echipate cu tehnologii de ultimă oră. Pentru celelalte modele, va exista funcția Care Key, prin care posesorii vor putea introduce o limită nouă de viteză, cuprinsă între 50 și 180 km/oră.

„Suntem de părere că un constructor are responsabilitatea de a ajuta la îmbunătățirea siguranței rutiere”, a spus Malin Ekholm, șeful Centrului de siguranță Volvo. „Am stabilit că nu există niciun motiv pentru a conduce cu o viteză mai mare de 180 km/oră”, a declarat Ekhom pentru Autocar.

E adevărat că o viteză de 180 km/h este peste ce prevede legislația din majoritatea țărilor. Dar constructorul susține că e un semnal prin care-și dorește ca lumea să conștientizeze pericolele de pe străzi și să nu apese prea tare pedala de accelerație. Pe viitor, Volvo vrea să vină și cu sisteme de monitorizare a alcoolemiei șoferilor, pentru a preveni condusul sub influența băuturilor alcoolice.

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.