Primul super-transfer făcut de FCSB în 2019

Gigi Becali a realizat primul transfer pe 2019: Florentin Matei va fi noul jucător al FCSB-ului.
Jucătorul a rămas liber de contract după despărțirea de Al Ittihad Kalba, iar finanțatorul roș-albaștrilor l-a ademenit pe jucătorul care poate evolua și în centru, dar și în flancul drept, cu un salariu de 15.000 de euro pe lună.
Poreclit ”Messi de România”, Matei este genul de fotbalist care să îi confere lui Mihai Teja jocul de posesie pe care Gigi Becali îl așteaptă după plecarea lui Nicolae Dică. “Vă dau în premieră: semnează acum Matei. S-a rezolvat, gata. Am vorbit şi cu Edi, el mi-a spus că e bun. Eu eram cu ochii pe el de când era la Astra, de atunci am vrut să îl iau. E genul de jucător dorit de Teja, care intră în combinaţii, aşa facem posesie”, a spus Becali, la Digi Sport Matinal.
Becali l-a vrut înapoi încă din perioada în care Matei a jucat sub formă de împrumut la Astra. Tatonări între părţi au avut loc şi în primăvară, dar fotbalistul nu a mai aşteptat ca Becali să îi facă o ofertă concretă. Asta pentru că Al Ittihad Kalba l-a convins pe mijlocașul român cu un salariu de 1,1 milioane de euro.
Acum, Matei intrase în atenţia lui Rednic, care îl voia la Dinamo, însă oferta FCSB-ului va fi fără îndoială mult mai bună din punct de vedere financiar. În plus, sub comanda lui Teja va avea ocazia să se lupte pentru titlu şi să evolueze sezonul viitor în cupele europene.
În carieră, Florentin Matei a mai evoluat la Steaua, Unirea Urziceni, Cesena U19, Volyn Lutsk, Rijeka, Astra Giurgiu și Ittihad Kalba. Nu are nicio selecție la naționala României, însă a evoluat la selecționatele U17, U19 și U21. În Emirate nu s-a adaptat foarte bine, deşi randamentul pe teren a fost unul excelent: 6 goluri în 20 de partide. El e în prezent liber de contract.

Sursa: digisport.ro

Related posts

Leave a Comment

two + seventeen =