Primul deces din cauza coronavirusului, în Parlamentul European.

23 martie 2020  |  15:31  |  👁 315 Vizualizari


Un angajat al Parlamentului European, în vârstă de aproximativ 40 de ani, a murit după ce a contractat noul tip de coronavirus, acesta fiind primul deces din cauza pandemiei din cadrul instituţiilor europene, au anunţat luni surse concordante, informează AFP.

„Parlamentul European confirmă, cu regret, un deces” în rândul „personalului său extern”, (deces) „cauzat, potrivit informaţiilor actuale, de coronavirus”, a anunţat o purtătoare de cuvânt a instituţiei.

Potrivit europarlamentarului Carmen Avram acesta este italian, „membru al staff-ului tehnic, s-a stins la Bruxelles, în doar 5 zile de la internarea în spital. Avea 41 de ani şi, aparent, nicio altă boală. Colegii lui sunt şocați de rapiditatea cu care s-a întâmplat totul. Unii dintre ei, oameni tineri, sunt, la rândul lor, infectați.”

Mai mulţi membri ai Comisiei, Consiliului şi Parlamentului UE, care au mii de angajaţi la Bruxelles, au fost contaminaţi cu noul tip de coronavirus, printre aceştia numărându-se şi negociatorul-şef al UE pentru Brexit, Michel Barnier, aflat în carantină.

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.