Primarul din Drăgănești, Ion Dumitrache vizat de o anchetă penală pentru deversarea de deșeuri periculoase în valoare de peste 80.000 euro

14 martie 2020  |  14:20  |  👁 2788 Vizualizari


Scandalul de la Drăgănești ia amploare în urma dezvăluirilor făcute de jurnaliști, care au scos la iveală un adevărat dezastru ecologic.

O bombă ecologică se află la doar câteva sute de metri de casele din Drăgănești,  unde primarul Ion Dumitrache a amenajat o groapă ilegală de gunoi, fără știrea localnicilor.

Aminitm că în comuna Drăgănești există o stație de sortare a gunoiului, aparținând operatorului Rosal.

Groapa ilegală construită de primar se află chiar pe câmpul, din fața stației de sortare, iar deversarea a fost făcută la doar 10-15 metri de poarta stației.

Conform calculelor stabilite de specialiștii în domeniu, cantitățile de deșeuri îngropate ilegal de primar în acest loc, sunt halucinante, în jur de 3.750 de tone.

La comanda primarului Ion Dumitrache, în jur de 625 de camioane de deșeuri au fost descărcate în această groapă de gunoi, care nu are legătură cu rampele ecologice, unde se transportă astfel de conținut.

Pentru a ascunde orice urmă a dezastrului, autoritățile locale din Drăgănești au comandat astuparea cu pământ, însă cantitățile uriașe de gunoi nu pot dispărea peste noapte sub roțile utilajelor grele.

La un calcul simplu făcut de jurnaliști și organele de ancehtă, deversarea gunoaielor făcută ilegal cu știința primarului din Drăgănești, atinge cu ușurință sfera penalului, deoarece prejudiciul se ridică la peste 80.000 euro, rezultați din descărcarea celor 625 de camioane.

La o rampă ecogică, deversarea deșeurilor are un cost de 80 lei/tonă, iar într-un camion încap 6 tone, din care rezultă un cost total de 480 lei/camion.

Sursele noastre susțin că organele abilitate au demarat o anchetă penală, iar cel vizat este nimeni altul decât primarul comunei Drăgănești, Ion Dumitrache.

Gunoaie ingropate ilegal la Draganesti, Prahova. Control live Garda de Mediu

Publicată de Observatorul Prahovean – Stiri din Ploiesti & Prahova pe Miercuri, 4 martie 2020

Sursă video: Observatorul Prahovean

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.