Primarul comunei Ciorani arestat. Decizia este definitivă.

14 iunie 2021  |  16:22  |  👁 392 Vizualizari


După ce procurorii au cerut arestarea primarului comunei Ciorani, Marin Voicu și a celor 16 inculpați, astăzi a venit decizia Tribunalului Prahova.

Pe numele a 16 dintre cele 17 persoane acuzate de falsificarea rezultatelor alegerilor locale din comuna Ciorani au fost emise mandate de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile, potrivit deciziei luate astăzi de magistrații de la Tribunalul Prahova. Printre acestea se află și primarul comunei Ciorani, Marin Voicu. Decizia este definitivă. Reamintim că, la instanța de fond, magistrații de la Judecătoria Ploiești au respins propunerea procurorilor de emitere a mandatelor de arestare preventivă.

Soluția instanței:

Admite contestaţia formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Ploieşti, înregistrată la unitatea de parchet sub nr. 2148/III-2/2021, împotriva încheierii nr. 47 din 10.06.2021 pronunţată de Judecătoria Ploieşti în dosarul penal nr. 11609/281/2021 şi, în consecinţă: Desfiinţează încheierea contestată şi, rejudecând pe fond: Admite propunerea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti în dosarul nr. 31/P/2021.

1. Dispune luarea măsurii arestării preventive a inculpaţilor:

– MARIN VOICU, pentru săvârșirea infracţiunii de instigare la falsificarea documentelor și evidențelor electorale în formă continuată prev. de art. 47 C.pen. raportat la art. 391 alin. (1) din C.pen. cu aplicarea art. 35 alin. (1) din C.pen. (20 acte materiale) și art 77 lit a din C.pen.

-VLAD ALEXANDRINA, pentru săvârșirea infracțiunii de falsificarea documentelor și evidențelor electorale în formă continuată prev. de art. 391 alin. (1) din C.pen. cu aplicarea art. 35 alin. (1) din C.pen. (37 acte materiale) si art. 77 lit. a) C.pen.

– DUMITRU GEORGE –MARIUS, pentru săvârșirea infracțiunii de falsificarea documentelor și evidențelor electorale în formă continuată prev. de art. 391 din C.pen. cu aplicarea art. 35 alin. (1) din C.pen. (4 acte materiale) și art. 77 lit. a) din C.pen.

– CATARGIU GEORGIANA-AMALIA, pentru săvârșirea infracțiunii de falsificarea documentelor și evidențelor electorale în formă continuată prev. de art. 391 din C.pen. cu aplicarea art. 35 alin. (1) din C.pen. (4 acte materiale) și art. 77 lit. a) din C.pen.

– RISTEA ROMEO, pentru săvârșirea infracțiunii de falsificarea documentelor și evidențelor electorale în formă continuată prevăzute de art. 391 din C.pen. cu aplicarea art. 35 alin. (1) din C.pen. (4 acte materiale) și art. 77 lit. a) din C.pen.

– RADU ȘTEFAN, pentru săvârșirea infracțiunii de falsificarea documentelor și evidențelor electorale în formă continuată prev. de art. 391 din C.pen. cu aplicarea art. 35 alin. (1) din C.pen. (4 acte materiale) și art. 77 lit. a) din C.pen.

– DIMA LUMINIȚA, pentru săvârșirea infracțiunii de falsificarea documentelor și evidențelor electorale în formă continuată, prev. de art. 391 din C.pen. cu aplicarea art. 35 alin. (1) din C.pen. (4 acte materiale) și art. 77 lit. a) din C.pen.

– MIRICĂ PETRA, pentru săvârșirea infracțiunii de falsificarea documentelor și evidențelor electorale în formă continuată prev. de art. 391 din C.pen. cu aplicarea art. 35 alin. (1) din C.pen. (4 acte materiale) și art. 77 lit. a) din C.pen.

– GRIGORESCU NICOLETA, pentru săvârșirea infracțiunii de falsificarea documentelor și evidențelor electorale în formă continuată prev. de art. 391 din C.pen. cu aplicarea art. 35 alin. (1) din C.pen. (4 acte materiale) și art. 77 lit. a) din C.pen.

– ENE MARIA, pentru săvârșirea infracțiunii de falsificarea documentelor și evidențelor electorale în formă continuată prev. de art. 391 din C.pen. cu aplicarea art. 35 alin. (1) din C.pen. (4 acte materiale) și art. 77 lit. a) din C.pen.

– PETRE ELENA, pentru săvârșirea infracțiunii de falsificarea documentelor și evidențelor electorale în formă continuată prev. de art. 391 din C.pen. cu aplicarea art. 35 alin. (1) din C.pen. (4 acte materiale) și art. 77 lit. a) din C.pen.

– VOINEA MARIETA, pentru săvârșirea infracțiunii de falsificarea documentelor și evidențelor electorale în formă continuată prev. de art. 391 din C.pen. cu aplicarea art. 35 alin. (1) din C.pen. (4 acte materiale) și art. 77 lit. a) din C.pen.

– TRANDAFIR NINA, pentru săvârșirea infracțiunii de falsificarea documentelor și evidențelor electorale în formă continuată, prev. de art. 391 din C.pen. cu aplicarea art. 35 alin. (1) din C.pen. (4 acte materiale) și art. 77 lit. a) din C.pen.

– ENE MARIANA, pentru săvârșirea infracțiunii de falsificarea documentelor și evidențelor electorale în formă continuată prev. de art. 391 din C.pen. cu aplicarea art. 35 alin. (1) din C.pen. (4 acte materiale) și art. 77 lit. a) din C.pen.

– SPĂTĂRELU ADNANA-RAMONA, pentru săvârșirea infracțiunii de falsificarea documentelor și evidențelor electorale în formă continuată prev. de art. 391 din C.pen. cu aplicarea art. 35 alin. (1) din C.pen. (4 acte materiale) și art. 77 lit. a) din C.pen.

– ENE CĂTĂLINA, pentru săvârșirea infracțiunii de falsificarea documentelor și evidențelor electorale în formă continuată prev. de art. 391 din C.pen. cu aplicarea art. 35 alin. (1) din C.pen. (4 acte materiale) și art. 77 lit. a) din C.pen., pe o durată de 30 de zile fiecare, începând cu data de 14.06.2021 şi până la data de 13.07.2021, inclusiv.

2. Dispune luarea măsurii arestului la domiciliu a inculpatei:

– IANCU ALINA SANDA, pentru săvârșirea infracțiunii de falsificarea documentelor și evidențelor electorale în formă continuată prev. de art. 391 din C.pen. cu aplicarea art. 35 alin. (1) din C.pen. (4 acte materiale) și art. 77 lit. a) din C.pen. pe o durată de 30 de zile, începând cu data de 14.06.2021 şi până la data de 13.07.2021, inclusiv. În baza art. 221 alin. (1) C. proc. pen. impune inculpatei IANCU ALINA SANDA obligaţia de a nu părăsi imobilul din comuna Ciorani, sat Cioranii de Sus, str. 43, nr. 16, judeţul Prahova, fără permisiunea organului judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza. În baza art. 221 alin. (2) C. proc. pen., pe timpul cât se află sub arest la domiciliu, inculpata trebuie să respecte următoarele obligaţii: a) să se prezinte la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti şi la judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Ploieşti ori de câte ori este chemată; b) să nu comunice cu coinculpaţii, cu suspecţii, respectiv cu martorii din prezenta cauză. În baza art. 221 alin. (4) C. proc. pen., atrage atenţia inculpatei că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor care îi revin, măsura arestului la domiciliu se poate înlocui cu măsura arestării preventive. Dispune comunicarea unei copii de pe prezenta încheiere inculpatei, Biroului Supravegheri Judiciare din cadrul I.J.P. Prahova, Serviciului Public Comunitar de Evidenţă a Persoanelor şi organelor de frontieră.

Inculpaţii au fost asistaţi de către apărători aleşi. În baza art.275 alin. (3) C.P.P., cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Definitivă. Pronunţată în camera de consiliu azi 14.06.2021.

Sursa prahovainfo.ro

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.