Primăria Ploiești este singura unitate administrativ teritorială din România care nu acordă subvenții cetățenilor

În timp ce la Ploiești, cetățeanul plătește din propriul buzunar tariful integral, primăria Municipiului Ploiești este singura administrație publică din țară care nu acordă subvenții la populație, cu toate că invocă continuu dorința sa de a apăra bunăstarea ploieșteanului.

Astăzi suntem în situația în care cetățeanul din Ploiești se întreabă dacă va mai avea apă caldă și căldură de la 1 mai 2019.

Primarul își declară disponibilitatea de negociere cu operatorul local dar spune din start că nu acceptă argumentele acestuia, inclusiv un preț bazat pe costurile actuale ale materiilor prime.

Important este de reținut că, de-a lungul derularii contractului de concesiune, Veolia Energie Prahova a susținut din fondurile companiei mamă, desfășurarea activității de furnizare a agentului termic și a apei calde.

Asta înseamnă că diferența provenită din creșterea prețului combustibilului, cheltuielile cu investițiile suplimentare necesare bunei desfășurări a activității, precum și cheltuielile cu emisiile de CO2, însumate la 118 milioane lei, au fost plătite de către Veolia din buzunarul său.

Rămâne întrebarea, după 1 Mai, când Veolia pleacă, cine va suporta aceste costuri care cu siguranță vor crește la nivelul pieței.

sursa: ph-online.ro

Related posts

Leave a Comment

5 × four =