Primăria Ploiești a pierdut procesul cu TCE

SC Transport Călători Express a dat în judecată, în 2017, Primăria Ploiești, pentru recuperarea TVA-ului la sumele aferente gratuităților acordate pensionarilor și elevilor, bani pe care societatea a fost obligată să le vireze la bugetul de stat deși nu le primise de la municipalitate.

Povestea legată de TVA-ul aferent plăților legate de gratuitate este mai veche. La un control al Curții de Conturi, efectuat în urmă cu mai mulți ani, s-a constatat că TCE nu a virat la bugetul de stat TVA-ul la sumele aferente gratuităților acordate pensionarilor și elevilor. Iar acest lucru s-a întâmplat pentru simplu fapt că TCE nu a primit de la bugetul local și sumele aferente TVA-ului pentru gratuitățile acordate pensionarilor și elevilor.

La scurt timp după controlul Curții de Conturi, pe rolul instanței a apărut chiar un proces prin care ANAF solicita plata TVA-ului, proces care s-a întins pe durata mai multor ani, până în 2016, când Înalta Curte de Casație și Justiție, printr-o decizie definitivă și irevocabilă, a stabilit că TCE este bun de plată.
Numai că, la rândul său, după ce a achitat sumele către ANAF, SC Transport Călători SA după ce a încercat pe cale amiabilă să recupereze sumele, pe bună dreptate, societatea a dat în judecată Primăria Ploiești.

Astăzi, magistrații de la Tribunalul Prahova au dat câștig de cauză TCE-ului și a obligat Primăria Ploiești la plata a peste 11 milioane de lei, reprezentând obligații suplimentare, reprezentând TVA și accesorii.

Decizia de astăzi a instanței nu este definitivă și poate fi contestată cu drept de apel în termen de 30 de zile de la comunicare.

 

 

 

 

 

 

Observatorulph

Related posts

Leave a Comment

12 − six =