Primar PNL , trimis în judecată pentru violul unei fete de 12 ani

3 iunie 2022  |  05:12  |  👁 267 Vizualizari


Ionel Robert Ștefan, primarul din Ştefăneştii de Jos, județul Ilfov, şi alţi şapte inculpaţi au fost trimişi în judecată de procurorii DIICOT pentru săvârşirea mai multor infracţiuni, în dosarul care vizează exploatarea sexuală a unei fete care la momentul faptelor avea 12 ani. Dosarul a fost înaintat spre competentă soluţionare Tribunalului Bucureşti.

Procurorii susţin că inculpaţii din acest dosar au traficat şi exploatat sexual în mod constant, în perioada 2017-2018, o minoră în vârstă de 12 ani. „Acesta a întreţinut relaţii sexuale cu persoana vătămată şi, ulterior, a ameninţat-o cu divulgarea celor întâmplate părinţilor acesteia.

De asemenea, inculpatul a exercitat acte de violenţă asupra persoanei vătămate, pentru a o determina să facă tot ceea îi solicita (de exemplu, să se întâlnească cu inculpatul doar la solicitarea lui, să nu declare organelor de poliţie adevărul după ce a rămas însărcinată, să-şi mintă părinţii cu privire la relaţia lor).

În plus, persoana vătămată a fost constrânsă de către acesta, prin utilizarea de ameninţări şi acte de violenţă, să întreţină relaţii sexuale cu alţi doi inculpaţi”, au transmis reprezentanții DIICOT, joi, într-un comunicat de presă. Alături de primarul Ionel Robert Ștefan şi fiul acestuia, au fost trimise în judecată alte şase persoane acuzate de trafic de minori, viol, loviri şi alte violenţe, influenţarea declaraţiilor.

Potrivit procurorilor, în cursul lunii iunie 2018, după ce persoana vătămată a fost înregistrată audio-video în timp ce recunoştea că şi-a început viaţa sexuală, un alt inculpat a recrutat aceeaşi persoană vătămată în vederea exploatării sexuale.

„În acest scop, aceasta a fost atrasă în locuinţa folosită de inculpat sub diferite pretexte (desfăşurarea unor activităţi de menaj contra cost, organizarea unei petreceri sau vânzarea de obiecte vestimentare). Prin ameninţări cu divulgarea către părinţi a conţinutul înregistrărilor audio-video şi prin întrebuinţarea de violenţe, inculpatul a constrâns persoana vătămată să întreţină relaţii sexuale cu alţi doi inculpaţi”, mai precizează DIICOT.

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.