Prima zi de şcoală. Festivități cu restricții pentru elevi şi părinţi, la deschiderea noului an şcolar. Peste 7.000 de copii vor învăța online în prima săptămână

13 septembrie 2021  |  10:11  |  👁 94 Vizualizari


Noul an şcolar începe luni, 13 septembrie 2021, și va avea 34 de săptămâni, împărţite în două semestre.  Începutul şcolii va fi marcat prin festivități care vor avea loc în toate colegiile, liceele și școlile gimnaziale, dar cu respectarea restricțiilor sanitare. drept urmare, festivitățile nu pot depăşio oră şi jumătate, iar toţi elevii şi părinţii care intră în curţile şcolilor trebuie să poarte masca de protecţie.

Noul an şcolar începe luni, 13 septembrie 2021, pentru aproape 3 milioane de elevi. Începutul şcolii va fi marcat prin festivități, care se pot desfăşura doar în aer liber, cu purtarea măştii de protecţie şi cu o durată de cel mult o oră şi jumătate. Anul trecut, recomandările au fost de a nu se organiza festivităţile de deschidere a anului şcolar. Peste 13.000 de poliţişti, alături de jandarmi, pompieri, poliţişti de frontieră şi poliţişti locali, asigură ordinea şi siguranţa în prima zi de şcoală.

7.200 de elevi nu vor merge azi la școală

7.200 de elevi nu vor merge azi la școală. Peste 4.700 din cauza problemelor de infrastructură, iar alți 2.400 din cauza ratei mari de infectare din localitățile lor, a anunțat Sorin Cîmpeanu, ministrul Educaţiei. El a declarat, ieri, că în țară sunt 18 școli care nu vor putea să deschidă luni cu prezență fizică din cauza unor probleme de infrastructură. 8 sunt în București, iar restul în țară. Este vorba despre 2.723 de elevi din București, la care se adaugă alți 2.000 de elevi din țară.

„4.723 de elevi nu vor putea să meargă mâine la școală din cauza problemelor de infrastructură. La aaeștia se adaugă cei 2.400 de elevi din cele 12 localități în care rata de infectare este mai mare de 6 la mie. E vorba de 6 localități din județul Satu Mare, 2 localități din Arad, o localitate din Dolj, o altă localitate din Teleorman, o localitate din Sibiu și una din Sălaj. În total 7.200 de elevi și preșcolari nu vor putea merge la școală cu prezență fizică. Asta înseamnă 0,3%”, a spus ministrul.

8 școli din București vor avea cursuri exclusiv online

Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență București a aprobat duminică lista școlilor și grădinițelor cu activitatea în online din cuaza lucrărilor de infrastructură.

Cele 8 şcoli care vor începe noul an şcolar în sistem online sunt:

  • Grădiniţă nr. 133 – Sectorul 2,
  • Şcoala Gimnazială nr. 24 – Sectorul 2,
  • Şcoala Gimnazială nr. 25 – Sectorul 2,
  • Colegiului Economic Hermes – Sectorul 2,
  • Şcoala Gimnazială nr. 124 – Sectorul 5,
  • Şcoala Gimnazială nr. 280 – Sectorul 5,
  • Liceul Teoretic “Ion Barbu” – Sectorul 5
  • Şcoala Sanitară Postliceală VITA – Sectorul 6.
Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.