Prima zi de grădiniță: neliniști și sfaturi

Prima zi de gradinita este un eveniment major in viata prescolarilor si a parintilor lor. Este o zi care, cu siguranta nu va fi uitata niciodata. Cei mai multi parinti sunt ingrijorati despre cum se va comporta copilul lor in prima zi de gradinita.

Se va obisnui destul de repede sau va face probleme? Ingrijoarea este un lucru normal, dar aceasta trebuie insa bine ascunsa, pentru a nu afecta si copilul. Iata cateva sfaturi despre cum trebuie sa va pregatiti pentru acest eveniment:

O idee minunata ar fi sa va familiarizati copilul cu gradinita la care se va duce. Daca aveti posibilitatea, puteti cere unei educatoare permisiunea de a asista la programul unei clase.

Gradinita prezentata ca o joaca
Unii parinti au impresia ca datoria lor este sa le prezinta gradinita intr-un mod cat mai academic. Aceasta este insa o mare greseala. Isi fac probleme gandindu-se la ce si cat ar trebui sa stie copilul lor inainte de a incepe gra. In loc de aceasta, puteti adopta o maniera cat mai relaxata care va usura schimbarea din viata copilului dvs. In nici un caz nu e momentul sa-l invatati alfabetul. Pentru asta, exista scoala, mai tarziu 🙂

Noi prieteni in lumea copilului
Studiile arata ca atunci cand copiii au deja vechi cunostinte printre viitorii colegi de gradinita, acomodarea se va face mai usor. Daca este posibil, cereti sa fie repartizati in aceeasi clasa cu vecinii sau prietenii copilului dvs. Puteti chiar sa faceti cunostinta cu viitori colegi inainte de a incepe gradinita. Daca toate acestea nu sunt posibile, nu va faceti griji. La sfarsitul primelor luni de gadinita nu va exista nici o diferenta intre copiii cu prieteni mai vechi si cei fara.

Ajutati educatoarea sa va inteleaga copilul
Este bine sa faceti in asa fel incat educatoarea sa va poata cunoaste copilul mai bine. Descrieti-i comportamentul si puneti-o la curent cu orice informatie importanta despre copil. Ganditi-va ca educatoarele au un numar de cel putin 20 de copilasi in clasa, iar daca nu dispun de un minimum de informatii despre fiecare elev in parte, le va lua destul de mult timp ca sa le descopere singure. Aceasta va fi spre binele copilulu si cu siguranta veti avea parte de recunostinta educatoarei.

Calmati-va si nu transmiteti neliniste copilului
Este foarte important sa va calmati pentru a nu transmite nelinistea si copilului dvs. Usor de spus 🙂 Dar daca parintele se va simti stresat si nervos este foarte probabil ca si copilul sa se simta in acelasi fel.
Dupa toate acestea,parintii ar trebui sa sarbatoreasca prima zi de gradinita ca o schimbare importanta in viata copilului lor.
Nu uitati ca acesta este un eveniment important pentru copil. Sarbatoriti si lasati copilul sa se bucure de ceea ce pentru el (ea) inseamna o implinire semnificativa. Invatati impreuna cantecelul: Buna dimineata draga gradinita

Daca tu, ca mamica, esti mereu in cautarea unei bone sau babysitter pentru a nu iti duce copilul la gradinita, ar trebui sa te gandesti mai bine.

Psihologii sunt de parere ca beneficiile gradinitei sunt foarte importante pentru dezvoltarea copilului. Cu cat copiii sunt inscrisi mai devreme intr-o forma de invatamant (cresa, daycare, gradinita), cu atat vor fi mai mari castigurile pentru dezvoltarea lor.

 

sursa:http://www.desprecopii.com/info-id-1489.htm

Related posts

Leave a Comment

three × five =