Prima stațiune de pe Valea Prahovei care intră în scenariul roșu

30 octombrie 2020  |  06:40  |  👁 0 Vizualizari


Autoritățile au făcut anunțul, în cursul zilei de joi: avem prima stațiune de pe Valea Prahovei care intră în scenariul roșu, după ce rata de incidență a trecut de 3 la mia de locuitori.

Prima stațiune de pe Valea Prahovei care intră în scenariul roșu este Predeal Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Brașov a adoptat joi Hotărârea nr. 37 din 29 octombrie 2020, privind „privind constatarea depășirii incidenței cumulate de 3 la 1.000 de locuitori a cazurilor de infectare cu virusul SARS-COV-2 în ultimele 14 zile în localitățile Predeal și Ormeniș”.

Potrivit datelor centralizate și comunicate de Direcția de Sănătate Publică Brașov, în orașul Predeal incidența cumulată era joi de 3,80 cazuri, iar în comuna Ormeniș de 3,26, informează BZV.ro.

Scenariul roșu în Predeal: ce măsuri se aplică începând de azi

În aceste condiții, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Brașov a decis că „începând cu data de 30 octombrie, ora 0.00, în aceste două localități se vor aplica, pentru o perioadă de 14 zile, măsurile prevăzute în Hotărârea de Guvern nr. 856 din 14 octombrie 2020 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României, precum și măsurile dispuse prin Hotărârile Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Brașov nr. 24 din 07 octombrie 2020 și nr. 30 din 21 octombrie 2020”.

Hotărârea luată joi de CJSU Brașov va fi reevaluată peste 14 zile. Prefectura Brașov nu a precizat exact care sunt măsurile ce vor fi luate în cele două localități, dar ele se regăsesc în lege: masca obligatorie și în exterior, școli online, societăți cu activitate suspendată etc.

In data de 27 octombrie, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Brașov a adoptat o hotărâre prin care a constat depășirea incidenței de 3 cazuri la 1.000 de locuitori în municipiul Brașov Brașov și comuna Hărman, dar și măsurile instituite în cele două localități.

Pe de altă parte, conform datelor disponibile pe site-ul Direcției de Sănătate Publică Brașov, incidența amintită era depășită și în Parau (3,90), Sânpetru (3,76), Ghimbav (3,45) și Dumbrăvița (3,41).

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.