Prima doamnă a SUA, Jill Biden, vizită oficială vineri în România

2 mai 2022  |  06:07  |  👁 414 Vizualizari


Prima doamnă a SUA, Jill Biden, urmează să facă o vizită în România, vineri. Ea se întâlni cu militarii americani și personalul Ambasadei SUA, părinții și copiii ucraineni strămutați, lucrătorii din domeniul ajutorului umanitar și profesorii, potrivit unui comunicat, citat de The Guardian.

Soția președintelui Joe Biden se va întâlni vineri cu membrii serviciului militar american la Baza Aeriană Mihail Kogalniceau din România, înainte de a se îndrepta către București pentru a se întâlni cu oficiali guvernamentali români, personalul ambasadei SUA, lucrători din domeniul ajutorului umanitar și profesori care lucrează cu copiii ucraineni strămutați.

Călătoria include, de asemenea, opriri în orașele slovace Bratislava, Kosice și Vysne Nemecke, unde Biden se va întâlni cu oficiali guvernamentali, refugiați și lucrători umanitaripotrivit comunicatului transmis d ebiroul primei doamne a SUA.

Vizita lui Biden este cea mai recentă demonstrație de sprijin pentru Ucraina și țările vecine care îi ajută pe refugiații ucraineni din partea reprezentanților de top ai SUA.

Duminică, sărbătorită ca Ziua Mamei în Statele Unite, Biden se va întâlni cu mame și copii ucraineni care au fost forțați să-și părăsească casele din cauza războiului Rusiei împotriva Ucrainei, a declarat biroul său, potrivit Reuters.

sursa: stiri.tvr.ro

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.