Prima Dacia electrică a fost prezentată la Paris. Cât va costa și ce autonomie are

16 octombrie 2020  |  08:13  |  👁 347 Vizualizari


Dacia are de joi prima maşină electrică 100%. Modelul numit ″Dacia Spring″⁣ a fost prezentat la Paris şi este ″⁣noua revolutie″⁣ a constructorului auto.

Maşina va putea fi încărcată în doar câteva ore şi cel mai probabil va putea fi cumpărată de anul viitor. Specialiştii auto estimează că Dacia Spring va fi una dintre cele mai ieftine electrice cu un preţ între 15 şi 20 de mii de euro în funcţie de echipare.

Dacia Spring, un model 100% electric, cu cinci uşi, a fost prezentată joi de francezii de la Renault ca fiind ″noua revoluție Dacia″⁣.

Noul model de la Dacia se apropie ca dimensiuni de Sandero Stepway. Maşina va fi lansată pe piaţa anul viitor şi, spun specialiştii auto, este adaptată tendinţelor pieţei europene care mizează tot mai mult pe autoturisme nepoluante.

Adrian Mitrea, Specialist Auto: ″Dacia Spring promite o autonomie de peste 200 km. Va fi posibil să o încărcăm acasă, se poate încărca la 220 de volţi, peste noapte şi va putea fi încărcată şi la staţiile de încărcare. Fiind o maşină de oraş, ne putem aştepta la undeva la 80 de cai putere, care e o motorizare mai mult decât suficientă pentru oraş şi chiar pe autostradă în regim de autostradă va avea garda la sol mai înaltă pentru escapadele în aer liber şi în definitiv oferă o poziţie de condus mai înaltă, care prinde bine la publicul european″⁣.

Specialiştii auto cred că Dacia Spring ar putea fi una dintre cele mai ieftine maşini electrice de pe piaţa europeană, cu un preţ de listă estimat de 15-20 de mii de euro, în funcţie de configuraţie. Preţul final poate să scadă spre 10 mii de euro, prin subvenţiile acordate de stat pentru modelele electrice.

Deşi piaţa auto este în scădere puternică, segmentul de maşini ″verzi″⁣ a mers foarte bine, chiar şi pe timp de pandemie. În primele nouă luni din an, producătorii auto au vândut 5.400 de maşini care se pot încărca la priză, adică autoturisme electrice şi hibride. Asta înseamnă cu 10% mai mult faţă de anul trecut, în aceeaşi perioadă. Este de aşteptat ca vânzările de electrice să continue să crească şi datorită programului Rabla Plus.

Odată cu creşterea numărului de electrice şi hibride, se extinde şi reţeaua de încărcare pentru astfel de maşini.

Acum sunt peste 400 de puncte în toată ţara, publice şi private, ceea ce face ca şoferul unei mașini electrice să poate ajunge fără probleme de la București până la Sibiu sau Brașov.

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.