Prețurile petrolului bubuie la nivel internațional

9 februarie 2023  |  06:58  |  👁 126 Vizualizari


Preţurile petrolului au închis miercuri în creştere pentru a treia zi consecutiv, deoarece investitorii s-au simţit mai confortabil în privinţa riscurilor, la o zi după ce declaraţiile preşedintelui Rezervei Federale au atenuat îngrijorările cu privire la viitoarele creşteri ale ratelor dobânzii, transmite Reuters.

Comentariile preşedintelui Rezervei Federale din SUA, Jerome Powell, au fost văzute marţi ca fiind mai puţin şocante decât erau temerile, stimulând apetitul pentru risc şi afectând dolarul, informează News.ro.

O monedă americană mai slabă face ca petrolul, al cărui preţ este stabilit în dolari, să fie mai ieftin pentru cumpărătorii care deţin alte valute.

Preţul ţiţeiului Brent a închis în urcare cu 1,40 dolari, sau cu 1,7%, până la 85,09 dolari pe baril, în timp ce preţul ţiţeiului american West Texas Intermediate (WTI) a crescut cu 1,33 dolari, sau cu 1,7%, până la 78,47 dolari pe baril.

Investitorii speră că creşterile mai puţin agresive ale ratei dobânzii cheie din SUA vor ajuta cea mai mare economie a lumii să evite o încetinire sau o recesiune economică bruscă, care ar afecta cererea de petrol.

Între timp, este aşteptat, de asemenea, că eliminarea de către China a restricţiilor legate de Covid-19 va susţine cererea de combustibil.

sursa: stiripesurse.ro

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.