Preţurile petrolului, aproape de maximele ultimilor trei ani

25 iunie 2021  |  05:44  |  👁 268 Vizualizari


Preţurile petrolului au închis joi aproape de maximele ultimelor trei ani, susţinute de scăderea stocurilor în Statele Unite şi intensificarea activităţilor economice în Germania.

La creşterea cotaţiilor au contribuit şi incertitudinile privind relansarea acordului nuclear al Occidentului cu Iranul, din 2015, care ar putea duce la eliminarea sancţiunilor SUA asupra exporturilor iraniene de ţiţei.

Preţul petrolului Brent a închis în creştere cu 0,5%, la 75,56 dolari pe baril, după un maxim al zilei de 75,78 dolari pe baril.

Cotaţia petrolului american a avansat cu 22 de cenţi, la 73,30 de dolari pe baril, iar în timpul tranzacţiilor a urcat până la 73,61 dolari pe baril.

Miercuri, ambii indici au atins cel mai ridicat nivel din octombrie 2018.

Date din Germania au arătat cea mai mare îmbunătăţire a condiţiilor în sectorul comerţului cu amănuntul de la reunificarea ţării, în urmă cu peste trei decenii, mărind aşteptările privind redresarea cererii de carburanţi în Europa.

În Statele Unite, stocurile de ţiţei au atins cel mai redus nivel din martie 2020, potrivit datelor oficiale. Stocurile de benzină au scăzut la rândul lor, în mod surprinzător.

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.