Președintele Iranului împotriva SUA

Președintele iranian Hassan Rouhani le cere musulmanilor din întreaga lume să se unească împotriva Statelor Unite, “în loc să întindă covoare roșii pentru criminali”, scrie Reuters.

,,Înclinarea în fața occidentului, mai ales în fața Statelor Unite, ar însemna trădarea religiei noastre și a viitoarelor generații”, a spus președintele iranian la Teheran, la o conferință internațională privind unitatea islamică.

El le-a transmis musulmanilor că au de ales “să întindă covoare roșii pentru infractori” sau să se opună nedreptății.

“Avem de ales fie să întindem covoare roșii pentru infractori, fie să ne opunem nedreptăților și să rămânem credincioși Profetului nostru, Coranului și Islamului nostru”, a declarat președintele iranian, făcând referire la Arabia Saudită și la ale state din Golf care au legături apropiate cu administrația de la Washington. Iranul și Arabia Saudită sunt rivali regionali și sprijină părți diferite în conflicte din Siria și Yemen și factiuni politice diferite din Irak și Liban.

,,Suntem gata să apărăm interesele cetățenilor împotriva terorismului, agresiunilor și a abuzurilor de putere (…) și nu cerem 450 de miliarde de dolari pentru a o face”, a adăugat Rouhani, referindu-se la contractele dintre Arabia Saudită și Statele Unite.

La începutul acestei luni, Statele Unite au reimpus sancțiuni împotriva Iranului, după ce în luna mai Donald Trump a decis retragerea SUA din Acordul nuclear încheiat cu Iranul în 2015. Sancțiunile vizează sectorul petrolier, bancar și transporturi.

Related posts

Leave a Comment

11 − 4 =