Premierul Viorica Dăncilă dorește vot de încredere în Parlament

10 septembrie 2019  |  09:04  |  👁 381 Vizualizari


Viorica Dăncilă a anunţat că săptămâna viitoare va cere în Parlament votul de încredere pentru Guvern.

Preşedintele PSD spune că, susținută de semnăturile a peste 1 milion de români, la finalul şedinţei Comitetului Executiv al PSD, nu îi este teamă de un vot negativ în legislativ.

“Am vorbit despre situaţia Guvernului la acest moment şi am hotărât ca săptămâna viitoare să mergem în Parlament. Am subliniat de nenumărate ori că nu ne este teamă. Vom merge în Parlamentul României, vom discuta cu partidele politice astfel încât să obţinem votul de încredere”, a afirmat Dăncilă.

Premierul a menţionat că nu s-a stabilit deocamdată dacă Guvernul va merge pe varianta restructurării sau a remanierii, dar că în eventualitatea în care se va opta pentru restructurare, noua formulă guvernamentală ar urma să aibă 19 ministere plus funcţia de prim-ministru.

Imediat după ședință, lideri ai partidului, precum Gabriela Firea sau Paul Stănescu au anunțat că se va merge pe o restructurare a Guvernului, pentru care se va cere votul de încredere al Parlamentului săptămâna viitoare miercuri. Ulterior, șefa Guvernului a spus că nu este exclusă nici remanierea, decizia finală între remaniere și restructurare urmând să fie luată după o nouă ședință a CEx.

Dăncilă a anunțat că membrii CEx au decis să nu se negocieze cu conducerea Prro România, fiind exclusă cooptarea partidului lui Victor Ponta la guvernare. De asemenea, a fost validat sprijinul PSD pentru alegerea senatorului ALDE Teodor Meleșcanu în funcția de președinte al Senatului.

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.