Prefectul Virgiliu Daniel Nanu face apel către medicii de familie din Prahova

9 februarie 2022  |  06:20  |  👁 285 Vizualizari


Prefectul Virgiliu Daniel Nanu face un apel către medicii de familie din Prahova pentru a se implica în procesul de testare gratuită și a veni în sprijinul Serviciului de Ambulanță Județean, care este suprasolicitat de numărul mare de cereri de testare la domiciliu.

„Având în vedere că Ministerul Sănătății îndeamnă ca pacienții care nu au o urgență medicală, însă au simptomatologie sugestivă pentru infecția cu SARS-CoV-2 să se adreseze cabinetelor medicilor de familie pentru testarea Covid-19, doresc să apelez la bunăvoința medicilor de familie care au posibilitatea de a se organiza în vederea efectuării activității de testare în cabinetele proprii, să încerce să înţeleagă că aici intervine responsabilitatea pe care o au față de proprii pacienți”, a transmis, marţi, prefectul judeţului Prahova, Virgiliu Daniel Nanu.

În Prahova, dintr-un total de 330 de medici de familie, doar 89 au încheiat contracte cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate pentru testare gratuită COVID.

„Așadar, prin alăturarea la acest demers, medicii de familie vor sprijini în primul rând comunitatea din care facem parte, dar și Serviciul Județean de Ambulanță care, prin degrevarea de aceste testări rapide, va putea să reducă timpii de răspuns pentru solicitările pe urgențe majore. Sprijinul va fi binevenit și în rândul propriilor colegi de medicină de familie, care la acest moment au solicitari de testare și de la cetățeni care nu apar pe listele cabinetelor proprii, însă sunt asigurați și doresc să beneficieze de acest serviciu gratuit”, a mai afirmat prefectul, în apelul lansat.

„Totodată, reamintesc că și centrele de evaluare organizate din cadrul unităților spitalicești vor funcționa mult mai bine dacă medicii de familie îi vor diagnostica pe pacienți și vor decide ce persoane vor fi trimise în aceste centre”, a mai argumentat prefectul județului Prahova.

 

SURSA FACEBOOK 

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.