Prahova, obiectiv turistic în 2018

Blamat de unii, adorat de altii, ne oprim pret de cateva clipe sa admiram cele mai frumoase obiective turistice in Prahova.

Stim ca Valea Prahovei incearca rabdarea multor soferi in zilele de weekend, insa pe intreg cuprinsul judetului se afla locuri pe care, poate, nici nu le-ati bagat in seama. Asa ca, punem pe lista 10 locuri unde merita sa va opriti pentru o degustare de vin la cele mai faimoase podgorii, un camping in idilica Vale a Doftanei sau o baie cu ape minerale.

Podgoriile de pe Dealu Mare

Daca judetul Prahova este renumit pentru ceva, acela este vinul. Licoarea a lui Bacchus 100% romaneasca este renumita in lume. Podgoriile de pe Dealu Mare, numite si ”Patria Vinurilor”, sunt la fel de celebre precum surorile Bordeaux sau Toscana. Vita de vie creste in sol roditor, bogat in nutrienti, tocmai la Paralela 45, ceea ce ajuta in cresterea celor mai parfumate boabe de strugure.

Podgoriile sunt o idee excelenta de weekend. Cei 70 de kiloemtri, de pe raza judetelor Prahova si Buzau, pot fi explorati in voie de catre turisti. Iar plimbarea in natura vine la pachet si cu o degustare de vinuri si divulgarea unor retete stravechi.
Barajul Maneciu
De asemenea, un loc la fel de interesant este si Valea Calugareasca din judet. Aici veti descoperi povesti din stramosi despre aceasta indeletnicire la Crama-muzeu 1777. Se afla in satul Valea Larga, la numarul 80.Unul dintre cele mai impresionante obiective turistice in Prahova este si Barajul Maneciu. Cu un peisaj fantastic al Muntilor Ciucas, barajul de pamant a fost amenajat pe raul Telejen. Are un volum de 60 de milioane de metri cubi si se intinde pe o suprafat de 192 de hectare, cu adevarat impresionant. Iar turistii se pot opri pentru relaxare, o partida de pescuit sau o plimbare cu barca, mai ales ca soseaua nationala Ploiesti-Brasov este aproape.

Related posts

Leave a Comment

three + five =