Povești pentru copii

Povesti pentru copii, povestiri si povestioare, mituri si legende in format text, compuse de scriitori clasici, artisti din tara noastra sau mamici talentate de prichindei.

Cand suntem parinti devenim implicit artisti, ori pentru ca trebuie sa gandim cele mai inteligente raspunsuri la intrebarile copiilor ori pentru ca uneori nu au chef de povestile clasice si ne indeamna sa inventam unele.

1.Fabrica de dulciuri
Fabrica de dulciuri este o poveste pentru copii care ii invata cat de important este sa isi urmeze visele si sa spuna adevarul atunci cand se afla intr-o incurcatura.Aceasta scurta dar frumoasa povestioara face parte din seria de povesti pentru copii scrise de Claudia Groza si are in centrul actiunii bomboanele revoltate dintr-o fabrica de dulciuri. Citeste intreaga actiune copilului tau si invata-l despre importanta adevarului si despre cum isi pot urma visele.

2.Saniuta
“Saniuta” este una din seria de povesti pentru copii care ne invata cum sa avem grija de jucariile noastre si cum sa le folosim atunci cand nu vrem sa ne mai jucam cu ele.

– Gata a trecut vremea ta! Până la iarnă, stai aici cuminte. Asta dacă ai noroc să fie zăpadă, să fii utilă, spuse stăpânul, trântind uşa podului.

– Offf… iar mă plictisesc luni bune pe aici, zise tristă şi îngândurată săniuţa.

3.Renul ratacit
Decembrie, o lună importantă şi foarte obositoare a sosit. Elevii dau teze şi sunt nevoiţi să îşi îndrepte notele proaste. Părinţii au de finalizat proiectele în care au fost implicaţi. Bunicii se ocupă de listele dorinţelor celor mici, dar şi celor mari, precum şi de cumpărături.

Cu toate acestea, toţi aşteptăm cu nerăbdare fulgii de nea, veseli şi jucăuşi, precum şi miraculosul Crăciun, când visele în care credem se îndeplinesc sau primim semne că se vor îndeplini după ce trecem de anumite etape de curaj, precum am citit noi în poveştile cu zmei şi voinici.

4.Cheia magică
Într-un oraş sărăcăcios şi trist, trăia, împreună cu mama şi cei doi frăţiori ai săi, o fetiţă extrem de frumoasă şi veselă. Natalia, pentru că acesta e numele fetiţei, are 10 ani, dar este foarte isteaţă şi matură pentru vârsta ei. Îşi ajută mama la treburile casei, are grijă de frăţiorii ei, şi iubeşte nespus de mult animalele. Visul ei este ca, într-o bună zi, să trăiască la o fermă şi să poată oferi hrană oamenilor nevoiaşi.

5.Piticul
Piticul – povesti pentru copii

– Vă amintiţi de acel pitic care de săpun s-a-mpiedicat şi s-a înecat?
– Acela care făcea baie într-un ibric?
– Da, dragii mei ascultători, acela.
– Sigur că ne amintim. Bietul de el!
– Ei, nu fiţi trişti. Am să vă spun că piticul a fost readus la viaţă de un puf de păpădie şi a avut parte de multe întâmplări amuzante.

6.Zambetul mamei
Fesul roşu era pata de culoare ce se vedea printre nămeţi. Un ghemotoc de fetiţă înainta cu greu. Pantalonaşii îi erau uzi. Cu mănuşile mari, îşi ridică fesul ce alunecase pe frunte.

– Am obosit. Nu-mi mai simt picioarele.

Două alune şi vreo trei nuci au fost aruncate de veveriţele din copacii ce mărgineau aleea.

– Sunt pentru mine oare? se miră fetiţa.

– Da, da, da… numai şi numai pentru tine.

Boabele de mazăre
Soarele plăpând îşi caută locul printre norii grei, cenuşii, morocănoşi. Se mândreşte cu reuşita sa: topirea zăpezii pe alocuri şi un contract semnat cu vesela primăvară. Aerul este încă rece, aproape îngheţat la primele ore ale dimineţii, dar vrăbiuţele guralive caută hrană.

– Vremea ţine cu noi! Soarele va încălzi pământul şi vom putea semăna recolta de mazăre, se auzi vocea groasă, dar caldă şi prietenoasă a unui bărbat în vârstă.

–Sunt nerăbdător să te ajut şi eu, bunicule. Ar fi pentru prima dată când aş face ceva atât de util. Va fi cea mai gustoasă mazăre pe care o voi mânca, grăi Vlad, un băieţel bine făcut.

 

sursa:https://www.sfatulmamicilor.ro/copii/povesti-pentru-copii/

Related posts

Leave a Comment

17 − fourteen =