Potrivit Corinei Crețu, colegii săi, comisarii europeni au plecat foarte încântați din România

Comisarul european pentru politica regională, Corina Creţu, a declarat la că România se află printre statele net beneficiare în privinţa fondurilor europene. 

,,Este foarte important că România a preluat preşedinţia Consiliului UE. România va coordona şi va încerca să găsească un consens pe diverse dosare importante. Este anul nefericit în care Marea Britanie părăseşte UE”, spune Corina Creţu.

Comisarul European a subliniat că s-a zbătut ca pentru următoarea programare financiară România, precum şi Bulgaria sau Italia, să beneficieze de un buget în creştere cu 8%. “Vom avea în plus şase miliarde de euro. De altfel, România a beneficiat de 45 de miliarde de euro din fondurile europene, iar contribuţia s-a ridicat la 15 miliarde de euro”.

Comisarii europeni au răsuflat ușurați, după întâlnirile cu Klaus Iohannis și Viorica Dăncilă, potrivit comisarului european, Corina Crețu, care a dezvăluit ce i-au mărturisit colegii săi, după vizita din România.

,,Au venit foarte crispați și au plecați foarte încântați. Au spus că ne felicită că în ciuda a ceea ce se așteptau, au putut să stea împreună la masă. Era vorba despre neînțelegerea din politică. Președintele Juncker le-a spus, mereu, premierului Dăncilă și președintelui Iohannis să facă un armistițiu”.

Corina Crețu a regretat absența fostului președinte al României de la marele eveniment.

,,Îmi pare rău că nu a fost și domnul președinte Ion Iliescu. În mandatul lui a intrat România în UE, negocierile s-au terminat în 2004. Am vorbit doar de Anul Nou, ne-am felicitat”, a spus Corina Crețu la România TV.

Related posts

Leave a Comment

thirteen − eight =