Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare, îi sfătuiește pe cetățeni să evite consumul de alcool, deoarece duce la scăderea imunității.
Medicul militar susține că alcoolul nu are o legătură directă asupra eficacității vaccinului anti-COVID. „Categoric descurajăm și recomandăm reducerea la minimum a consumului de alcool„, a spus Gheorghiţă.
Alcoolul nu influențează în mod direct efectul vaccinului, însă scade imunitatea celui care l-a consumat, a precizat Gheorghiță.
„Categoric descurajam și recomandăm reducerea la minimum a consumului de alcool.
De aceea persoanele care au această obișnuință… trebuie să înțelegem că prin consum de lungă durată vom înregistra o scădere a răspunsului imun, deci este un motiv de imunodepresie, de diminuare a răspunsului imun post vaccinare.
În condițiile în care în ziua vaccinării sau după există o expunere la cantități variabile de alcool, nu există un impact direct asupra eficacității vaccinului sau asupra profilului de siguranță, altul decât cel legat strict de consumul de alcool.
Nu există date care să arate un profil de siguranță nefavorabil, dar evident că nu recomandăm consumul de alcool în nici un context”, a declarat Valeriu Gheorghiță.
Preşedintele Comitetului naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2, Valeriu Gheorghiţă, a declarat că, până la acest moment, circa 3.500 – 3.600 de persoane s-au infectat cu noul coronavirus după ce au primit prima doză de ser.
„Sunt circa 3.500 – 3.600 de persoane care au dezvoltat infecţia cu SARS-CoV-2 după prima doză.
Este, de altfel, principalul motiv pentru care aceste persoane nu s-au prezentat la doza de rapel, aşa cum erau programate în platformă„, a precizat Valeriu Gheorghiţă, într-o conferinţă de presă, la Palatul Victoria.
Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.