Polițele încheiate la City Insurance expiră azi. Ce riscă cei care nu au schimbat asigurarea

12 mai 2022  |  05:03  |  👁 201 Vizualizari


Apar riscuri suplimentare pe soșelele din România. Astazi, expiră oficial, polițele de asigurare RCA de la City Insurance. Aproape o jumătate de milion mai erau active.

Dacă aveți ghinionul să fiți lovit de un șofer care nu și-a reînnoit polița până miercuri, atunci puteți să vă recuperați daunele doar în instanță. Pe de altă parte, cei care nu își fac o asigurare nouă riscă o amendă de până la două mii de lei.

Au trecut 90 de zile de la deschiderea procedurii de faliment în cazul City Insurance, așa că cele aproape 500 de mii de polițe de asigurare RCA existente pe piață nu vor mai fi valabile de joi încolo.

Clienții City pot solicita restul de bani până la data de expirare inițială a poliței. De exemplu, dacă polița a fost încheiată pe o perioadă de un an și expiră în octombrie, își pot cere banii pentru cele 5 luni ramase. Unele companii de asigurări simplică procesul, iar șoferii își primesc despăgubirile în 7 zile.

Șoferii care nu încheie însă o altă poliță riscă o amendă cuprinsă între 1.000 și 2.000 de lei, dar și reținerea plăcuțelor și a certificatului de înmatriculare.

Situația se complică și pentru șoferii loviți în trafic de o mașină fără polița nouă. Ei nu vor mai fi acoperiți de polița de la City Insurance, așa că vor primi despăgubiri doar dacă accidentul s-a soldat și cu victime. Vinovații vor plăti totul, dar numai după un proces complicat.

În luna septembrie, când ASF i-a retras autorizaţia, City Insurance avea emise peste două milioane şi jumătate de poliţe RCA.

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.