PNL Prahova și Adrian Dobre riscă să lase ploieștenii fără căldură!

Show în Consiliul Local Ploiești! Primarul Adrian Dobre, a premeditat circul pus în aplicare în ședința Consiliului Local Ploiești, postând în cursul dimineții o fotografie pe contul său de Facebook, sugerând culoarea adversarilor săi politici. „Am primit tort roșu, probabil s-au gândit să fiu pregătit pentru „războiul” cu majoritatea PSD-ALDE din Consiliul Local, care vrea scumpirea gigacaloriei! #griparoșie”.

Mărul discordiei, disputat și speculat politic de Adrian Dobre, este proiectul aflat pe ordinea de zi, care prevede majorarea cu 50 lei a tarfiului la gigacalorie.

Reprezentanții asociațiilor de proprietari din Ploiești, aflați în sală, le-au solicitat aleșilor locali să nu scumpească prețul la căldură și apă caldă.

Consilierii municipali PNL și primarul Adrian Dobre nu sunt de acord cu subvenționarea tarifului la gigacalorie, pentru ca ploieștenii să nu simtă majorarea de preț aplicată de operatorul de termoficare. Amintim că Veolia Energie Prahova a cerut în repetate rânduri majorarea tarifului, de la 186,97 lei/ Gcal (fără TVA), la 237,40 lei/ Gcal (fără TVA), invocând pierderi constante pentru operarea sistemului. În acest sens, operatorul a primit un aviz din partea Autorității Naționale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) în care se specifică aprobarea acestei majorări.

În această situație, singura soluție favorabilă locuitorilor municipiului Ploiești, este cea pe care consilierii PSD-ALDE au propus-o prin amendament, și anume subvenționarea tarifului de către autoritățile locale.

După un scandal monstru aprins de reprezentanții PNL și a câtorva simpatizanți – șefi de asociații de proprietari, a fost votat documentul prin care majorarea tarfiului la gigacalorie era condiționat de acordarea unei subvenții astfel încât tariful pentru populație să rămână același.

Imediat după vot, consilierii PNL au cerut prorogarea proiectului, propunerea lor nefiind adoptată.

Concluziile noastre sunt că primaul Ploieștiului în lipsă de soluții, dorește închiderea caloriferelor, lacătul pe primărie și salariul gras să-i intre pe card.

 

Related posts

Leave a Comment

sixteen − 10 =