Ploiestenii isi vor putea achizitiona, din nou, locuinte prin ANL

Viceprimarul municipiul Ploiesti anunta pe contul acestuia de facebook ca Ploieștiul va reintra pe harta locuințelor construite de stat.

Cristian Mihai Ganea s-a întâlnit astăzi cu Andrei Țurcanu, directorul Agenției Naționale pentru Locuințe, cei doi punând bazele relansării programului de construire de locuințe ANL în Ploiești.
Programul se adresează tinerilor cu vârste cuprinse între 18 și 35 de ani la data depunerii cererii pentru repartizarea unei locuințe construite prin ANL și destinate închirierii, persoane care nu își permit să cumpere sau să închirieze o locuință de pe piața liberă.
Tinerii își pot depune cererile și dosarele la autoritățile publice locale pe a căror rază administrativ-teritorială se află aceste locuințe, iar cei care și-au depus dosarele și au împlinit 35 de ani fără a beneficia de o astfel de locuință pot primi repartiții în cel mult 36 de luni de la împlinirea acestei vârste.
Fondurile utilizate pentru realizarea lucrărilor de construcție sunt asigurate de la bugetul de stat, credite interne/externe, sume rezultate din vânzarea locuinţelor pentru tineri, realizate în anii anteriori, precum şi din alte surse legal constituite. Locuinţele (apartamente cu una sau două camere în clădiri cu regim de înălţime redus) sunt construite pe terenuri puse la dispoziţia ANL de către autorităţile locale/centrale,cu drept de folosinţă gratuită pe întreaga perioadă de realizare a investiţiilor. De asemenea, autorităţile locale asigură utilităţile necesare.
Locuinţele pentru tineri sunt construite prin ANL, iar după finalizarea lucrărilor sunt predate autorităților publice locale în vederea administrării și repartizării către tinerii care îndeplinesc criteriile de acces la astfel de locuințe.

sursa: facebook Cristian Ganea

 

Related posts

Leave a Comment

nineteen + 20 =