Ploiesteanul Paul Onofrei a fost medaliat la Europenele de Judo

În perioada 28 iunie – 1 iulie, la Sarajevo, în Bosnia şi Herţegovina, au avut loc Campionatele Europene de Judo pentru cadeţi (U18), competiţie la care au participat 457 sportivi din 42 de ţări.

La întrecerea continentală a fost prezentă şi o delegaţie a României, din lotul tricolor făcând parte şi doi sportivi de la CSM CFR CSŞ Ploieşti: Paul Onofrei şi Antonio Minigote. De menţionat că la competiţia din Sarajevo s-a derulat şi o întrecere separată pe echipe mixte, la care, dintre cei doi sportivi ploieşteni, a fost prezent doar Paul Onofrei (în foto, al patrulea de la stânga la dreapta).
Iar reprezentantul ploieştean a contribuit la obţinerea medaliei de bronz pentru echipa României. În competiţia desfăşurată în ultima zi a evenimentului din Bosnia şi Herţegovina, „tricolorii” au trecut cu 5-3 de Belarus, cu 5-2 de Ucraina, ajungând în semifinale, unde, însă, parcursul perfect le-a fost oprit de către Rusia, scor 3-5, grupare care avea să-şi adjudece medaliile de aur.
În disputa pentru medaliile de bronz, reprezentativa României s-a impus dramatic, scor 5-4, în dauna Franţei, urcând, astfel, pe a treia treaptă a podiumului.
În finală, Rusia a învins echipa Olandei, scor 5-2, în vreme ce pe podium a mai urcat Turcia, care a câştigat cu Ungaria în cealaltă dispută pentru medaliile de bronz, scor 5-4.
Paul Onofrei a luptat la categoria 66 kg, în echipa României medaliată cu bronz regăsindu-se şi Silvia Gherman (44 kg), Andrei Moga (55 kg), Alexandra Paşca (52 kg), Florentina Ivănescu (63 kg), Alex Creţ (81 kg), Adrian Şulca (81 kg), Bianca Prodan (+63 kg), David Nagy (+81 kg).
La individual, ploieşteanul Paul Onofrei s-a situat pe locul al nouălea la categoria 66 kg. Acesta a trecut în primul meci de moldoveanul Ion Tonofrei, însă a pierdut, apoi, cu rusul Abrek Naguchev, cel care avea să devină campion. Astfel, Onofrei a ajuns în recalificări, câştigând primul meci, disputat cu suedezul Alfred Hansson, dar a ratat să avanseze în lupta pentru medalia de bronz, după ce a cedat duelul cu austriacul Samuel Gassner, care a urcat pe a treia treaptă a podiumului.
Celălalt sportiv ploieştean din competiţie, Antonio Minigote, a pierdut în primul tur la categoria 60 kg, cu cipriotul Andreou Kyprianos.

Related posts

Leave a Comment

sixteen + 7 =