Ploieșteanul Dragoș Pătraru dă de pământ cu Guvernul PNL- „De ce nu se subvenționează testele? Mi se pare o crimă că Guvernul nici măcar nu ia asta în calcul.”

10 noiembrie 2020  |  08:46  |  👁 957 Vizualizari


Dragoș Pătraru (Starea Nației) dă de pământ cu Guvernul PNL- „De ce nu se subvenționează testele? Mi se pare o crimă că Guvernul nici măcar nu ia asta în calcul.”

Ploieșteanul critică dur măsurile luate de Guvern, într-o postare pe facebook:

” Deci:

  1. Guvernul a decis să treacă toată educația în sistem online. Chiar și localitățile în care nu există cazuri de COVID și în care copiii nu au acces la internet, tot. Fără să explice de ce. Pur și simplu, nici explicații nu mai catadicsesc să dea acești oameni pe cât de incompetenți, pe atât de aroganți. Măsura vine după ce acum două luni s-au deschis școlile pentru că toate datele și studiile pe care le-a consultat Guvernul indicau că virusul nu se transmite astfel. Ce s-a schimbat? S-a gândit greșit prima dată (s-a gândit?) – când oamenii vă spuneau că România nu e Germania și că la noi nu se pot respecta regulile pentru că școlile pur și simplu sunt prost făcute, iar părinții sunt lipsiți de educație și își vor trimite copiii la școală chiar dacă au simptome – sau acum?

Există un plan, o strategie? Sau s-or fi speriat de cât de proști sunt și au luat decizia de a închide tot?

Potrivit World Vision, 40% dintre copiii din mediul rural nu au participat la lecțiile online în prima perioadă a restricțiilor. Dă-i încolo, nu?

Ce-om vrea acum, să luptăm cu virusul și să mai avem grijă și de educația copiilor, de sănătatea celor care au alte probleme decât covidul? Imposibil. Da, când ești foarte prost și nu știi nimic despre nimic e greu.

  1. De ce nu se subvenționează testele? Mi se pare o crimă că Guvernul nici măcar nu ia asta în calcul. Eu mă testez o dată la două săptămâni. Când cineva din familia mea a fost contact direct al cuiva confirmat pozitiv, am făcut cu toții testul. Suntem cinci în casă. 500 de euro toată distracția. Nu poți să oprești pandemia dacă tu, Guvern, nu funcționezi pentru a apăra interesele cetățenilor.

Ok, nu faci testare în masă, dar oamenii care au fost contacți sau au simptome ar trebui să poată avea acces imediat și în siguranță la teste. Fără să stea la cozi, fără să fie ținuți în ploaie, ca niște animale, fără să se expună riscului îmbolnăvirii. Ultimul test l-am făcut fără să ies din mașină.

Astfel, am scurta mult perioada de criză, pentru că oamenii s-ar izola dacă ar avea confirmarea că au virusul. Cei care duc boala pe picioare continuă să iasă, să lucreze, să se plimbe, să le transmită altora. De ce? Pentru că, prin lipsa de măsuri coerente, îi obligi să NU se izoleze.

În loc să testăm mai mult și să decontăm total aceste teste, noi închidem chiar și școlile din zonele în care boala nu există. Fabulos!

Lasă că fac bani frumoși privații care s-au organizat pentru a face teste! Pe ei îi protejează de fapt Guvernul!

  1. Se închid piețele, dar nu se închid piețele din hipermarketuri. Și nu se închid mall-urile.

Și multă lume e revoltată, pe bună dreptate, văzând abia acum, odată cu această măsură, că acest guvern nu dă doi bani pe ceea ar trebui să reprezinte de fapt coloana vertebrală a economiei, micii producători, micii comercianți, micii fermieri. Liberalii nu știu cum să facă să distrugă agricultura de subzistență, pentru a-i face pe oameni să accepte slujbe plătite mizerabil de marile corporații. De-aia televiziunile care reprezintă interesul corporațiilor îi ceartă pe români că sunt leneși și că nu vor să munceasscă.

Dacă le tai acestor oameni posibilitatea de a-și produce singuri mâncarea (cam toate măsurile liberalilor asta au țintit de fiecare dată când au ajuns la putere), oamenii vor fi obligați să devină sclavi, să se angajeze. Mânați de foame, vor accepta salarii mici, iar asta va asigura profituri mari corporațiilor care dictează politicile Guvernului. Un guvern care a început campania electorală scoțând în față bufoni precum Florin Roman și Rareș Bogdan, care urlă împotriva ”asistaților” ce ”câștigă” 140 de lei pe lună. Toată lumea civilizată discută despre necesitatea sau chiar implementează (vezi cazul Spaniei) venitul de bază universal, iar liberalii din România tot speră să mai câștige alegeri cu același discurs plin de ură, care a funcționat acum 20 de ani, punându-i la zid pe asistați. Mizerabil!

Citeam un comentariu al unui ziarist neoliberal, care dă din coadă excitat pe rețele, când îi trimite un fast-food o găleată de pui plini cu antibiotice și prăjiți în ulei de palmier. Spunea că în zona asta de piețe e evaziune și că statul ia taxe de la hipermarketuri, deci, normală decizia. Am râs nervos. Da, așa văd unii lucrurile. Deci, nu aplicăm legea, nu punem instituțiile la treabă, în folosul cetățeanului, nu încurajăm declararea veniturilor pentru eradicarea evaziunii, ci închidem piețele pentru că acolo e evaziune. Nu contează că ”evaziunea” aia cu trei legături de ceapă ține zeci de mii de familii în viață, la nivel național, în timp ce profiturile hipermarketurilor merg afară și în timp ce noi consumăm aici, în partea asta de Europă (există studii seriose pe tema asta), cele mai nesănătoase produse. La nivelul calității alimentelor, suntem tomberonul marilor producători și părem tare încântați de asta.

Cât despre consumatori, de ce să cumpere de la producători locali produse mult mai sănătoase. Lasă, să ia din hipermarket – unde ne vom înghesui ca vitele la micul raion de legume-fructe, plimbând virusul din gură-n gură – produse aduse din cealaltă parte a lumii, tratate cu tot tabloul lui Mendeleev, ca să reziste atât și să se prezinte frumos la raft.

  1. Ați prezentat măsurile, dar unde sunt banii? Restricțiile astea, pe lângă faptul că sunt idioate, vin din nou nu doar fără explicații clare, care să-i facă pe oameni să le respecte pentru că înțeleg rostul lor, ci și fără un pachet financiar care să prevadă compensații pentru cei care se izolează sau sunt nevoiți să închidă activitatea.

Nimic din ceea ce face guvernul nu este privit din perspectiva omului căruia i se cere să respecte aceste restricții. A lua decizii fără a te pune măcar un moment în pielea celui care va fi afectat de ele, asta este definiția unui lider slab.

În Marea Britanie, firmele mici care au fost închise au primit imediat o scrisoare de la Fisc, prin care li se spune că pe durata închiderii vor primi o sumă care să le permită să treacă cu bine peste criză.”

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.