Plan de măsuri în Franța pentru sprijinirea spitalelor și protejarea economiei. Guvernul a aprobat prime excepționale pentru personalul medical

French Prime Minister Edouard Philippe speaks to the press after a meeting with labour union representatives at the Hotel de Matignon in Paris, on December 19, 2019, on the 15th day of a nationwide multi-sector strike against the government's pensions overhaul. (Photo by MARTIN BUREAU / POOL / AFP)

26 martie 2020  |  11:36  |  👁 347 Vizualizari


Emanuel Macron a anunțat un plan masiv de sprijinire a spitalelor, prime excepționale pentru personalul medical și ore suplimentare mai bine plătite. Guvernul Franței a adoptat 25 de ordonanțe pentru protejarea economiei. Decizia vine ca urmare a declarării stării de urgență sanitară. În acest moment, în Franța, sunt peste 25 de mii de cazuri confirmate și 1331 de decese provocate de infecția cu noul coronavirus.

Premierul Édouard Philippe a anunțat  măsuri care vor proteja intreprinderile, salariații și persoanele vulnerabile în fața crizei economice.

Un fond de solidaritate va fi pus la dispoziția companiilor care au mai puțin de 10 salariați și a căror cifra de afaceri nu depășește un milion de Euro.

De înlesniri vor beneficia și micro-intreprinderile, cei cu profesii liberale sau cei care lucrează pe cont propriu.

Toate sunt măsuri adoptate după decretarea stării de urgență sanitare. de la a doua frază.

Prim-ministrul Franței:  Scopul acestei legi provizorii este de a ne proteja cetăţenii noştri cât mai bine posibil,. De aici începând cu personalul nostru medical care luptă în prima linie. Înţeleg cererile lor şi îi asigur că au prioritate. Prioritate dacă este vorba despre echipament, protecţie, mijloace de transport pentru bolnavi, cazare temporară sau fonduri. Aceasta este proritatea guvernului.

Guvernul Franței a mai anunțat creșterea numărului de ore lucrate săptămânal în anumite sectoare economice. Ele sunt cruciale în această perioadă, amânarea de la plata, fără penalizări, a facturilor de apa, electricitate și căldura pentru intreprinderile aflate în criză.

Cheltuielile legate de șomajul partial voi fi preluate de stat iar cei fără resurse financiare vor fi ajutați să treacă peste aceasta criză.

Franța este în a doua săptămână de izolare, perioada care cel mai probabil va fi prelungită.

sursa: stiri.tvr.ro

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.