Pintea: ‘Am publicat Ordinul de ministru care va elimina angajările pe bază „de orice altceva în afară de meritocrație”

Sorina Pintea a precizat, miercuri, că a fost publicat în Monitorul Oficial un nou Ordin de ministru care face referire la exercitarea profesiei de medic stomatolog sau farmacist în România. Ea a spus că scopul este eliminarea angajărilor pe bază „de orice altceva în afară de meritocrație”.
Ministrul a spus că publicarea noului Ordin vine să contraatace situația neplăcută prin care angajările din anumite unități medicale se fac și pe alte criterii decât cele ale competenței și meritului.
„Publicarea acestui Ordin şi elaborarea acestei metodologii este un răspuns la întrebările pe care de foarte mulţi ani le adresăm tuturor sindicatelor, spitalelor astfel încât să eliminăm angajările pe bază de orice altceva în afară de meritocraţie”, a conchis ministrul.

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea a declarat că tot miercuri, Legea 282 din 2015 privind organizarea de transfuzie sanguină a fost modificată și că aceste schimbări vizează implementarea cerinţelor directivelor europene în contextul facilitării creșterii nivelului de Securitate transfuzională, asigurării optime a tratamentului și organizarea unui sistem național de hemovigilenţă funcțional.

Related posts

Leave a Comment

seventeen + 15 =