Peste 3.700 de morți din cauza infectării cu coronavirus, în 24 de ore, în Statele Unite ale Americii

17 decembrie 2020  |  07:29  |  👁 505 Vizualizari


Statele Unite au înregistrat miercuri un bilanţ foarte grav: peste 3.700 de morţi şi 250.000 de cazuri de COVID-19 într-o singură zi, un dublu record de la începutul pandemiei, potrivit datelor raportate de universitatea americană Johns Hopkins.

Ţara se confruntă de peste o lună cu o recrudescenţă spectaculoasă a pandemiei. De altfel, circa 113.000 de persoane sunt spitalizate în prezent din cauza coronavirusului, potrivit datelor ministerului american al Sănătăţii. Şi în acest caz este vorba despre un record.

SUA au deplâns de marţi până miercuri 3.784 de morţi, potrivit bilanţului realizat de AFP, pe baza datelor raportate la ora locală 20.30 de universitatea din Baltimore.

A fost pentru a treia oară într-o săptămână când Statele Unite au depăşit pragul de 3.000 de morţi zilnic. Precedentul record de decese în 24 de ore s-a înregistrat la sfârşitul lui aprilie, în punctul de maxim al primului val, care de fapt nu a scăzut în ţară.

De asemenea, recordurile de contaminări s-au înlănţuit de două săptămâni. Pragul de 200.000 cazuri cotidiene a fost depăşit de 11 ori în ultimele 14 zile.

Autorităţile sanitare americane se aşteptau la această explozie după călătoriile a milioane de americani cu ocazia Thanksgiving (Ziua Recunoştinţei) în urmă cu trei săptămâni, în pofida apelurilor de a rămâne acasă. Experţii se tem că situaţia se va înrăutăţi şi mai mult cu ocazia sărbătorilor de la sfârşitul anului.

Imensa campanie de vaccinări care a fost lansată luni în Statele Unite, cu primele injecţii cu remediul Pfizer/BioNTech, nu va permite stăvilirea creşterii actuale, au avertizat specialiștii, pentru că sunt necesare mai multe luni înainte ca o parte suficient de importantă a populaţiei să fie imunizată.

În faţa urgenţei situaţiei şi a temerilor legate de lipsa stocurilor de vaccinuri în lunile care vor urma, Agenţia americană pentru Alimente şi Medicamente (FDA) a decis miercuri să autorizeze utilizarea integrală a fiolelor de vaccin Pfizer.

Guvernul american a achiziţionat oficial 100 de milioane de doze din acest vaccin.

 

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.