Peste 200 de migranți au fugit din carantină în Sicilia

28 iulie 2020  |  08:59  |  👁 596 Vizualizari


Zeci de migranţi au încălcat carantina impusă în Sicilia, la o zi după ce alţi aproape 200 au fugit dintr-un centru de primire, într-un moment în care Italia pregătea o navă pentru a-i întâmpina pe cei care soseau, relatează AFP.

Sute de migranţi continuă să vină zilnic în sudul Italiei, în special din insulele Lampedusa şi Sicilia.

Exasperaţi, primarii din regiune au declarat că nu pot asigura în acest condiţii respectarea măsurilor de restricţie impuse din cauza noului coronavirus.

Zeci de migranţi s-au strecurat luni dintr-un cort păzit de o unitate de protecţie civilă în Porto Empedocle, pe coasta de vest a Siciliei.

Ei fuseseră trimişi aici să stea 14 zile în carantină după ce au ajuns în Italia.

Peste 500 de migranţi se aflau în cortul instalat pentru a găzdui 100 de persoane, au relatat mass-media locale.

Într-un comunicat, Ministerul de Interne italian a declarat că cei mai mulţi au fost găsiţi şi că niciunul dintre cei care au fost testaţi nu era purtător de SARS-CoV-2.

Ministrul italian de Externe, Luigi Di Maio, atenţionează într-o postare pe Facebook că este de „neconceput” ca cineva să încalce măsura de carantină. „Migranţi sau nu, dacă ar fi fost italieni, aş fi spus acelaşi lucru. Este o problemă de sănătate publică aici. Virusul nu a dispărut”, şi-a exprimat el indignarea.

Di Maio a declarat că poliţia a găsit deja 125 din cei 184 de migranţi care au fugit duminică dintr-un centru din Caltanissetta, în centrul Siciliei.

La rândul său, titulara de la Interne, Luciana Lamorgese, s-a întâlnit luni cu preşedintele Tunisiei, Kais Said, la Cartagena. I-a transmis „puternice preocupări italiene” privind afluxul recent de migranţi provenind din Tunisia.

Economia fragilă a Tunisiei a fost sever afectată de închiderea frontierelor din cauza pandemiei de coronavirus.

Până în 24 iulie, dintre cei 11.191 de migranţi care au sosit în Italia, peste 5.200 au venit din Tunisia şi aproape 4.000 sunt cetăţeni tunisieni, indică Ministerul de Interne italian într-un comunicat.

sursa: stiri.tvr.ro

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.