Peste 10.000 de cereri pentru acordarea de subvenţii la APIA Prahova

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) a pus punct campaniei de primire a cererilor pentru acordarea subvenţiilor, 15 mai fiind termenul limită până la care fermierii puteau să depună aceste solicitări. La sediul Centrului județean și la sediile centrelor locale APIA Prahova a fost primit un număr de 10.225 de cereri, pentru suprafața de 136.387,69 hectare.

Fermierii au putut depune o singură cerere unică de plată, chiar dacă deţineau suprafeţe de teren în localităţi sau judeţe diferite. Pentru suprafeţe mai mari de 50 hectare de teren agricol, cererile s-au depus la centrele județene APIA, iar în cazul în care s-au cerut subvenţii pentru o suprafaţă mai mică sau egală cu 50 hectare teren agricol solicitările s-au depun la centrele locale.

După cum au precizat reprezentanţii APIA Prahova, în perioada 16 – 31 mai inclusiv, la sediile centrelor județene şi cele locale ale APIA, fermierii pot depune modificări la cererile unice de plată depuse în cadrul campaniei 2018, fără aplicarea de penalităţi.

După această etapă, APIA va efectua, în perioada 4 iunie – 4 iulie, controlul administrativ, inclusiv cel preliminar al cererilor unice de plată, eșantionarea acestora precum și transmiterea eșantioanelor. Ulterior, în perioada 5 iulie – 1 octombrie, se va efectua controlul la fața locului pentru cererile unice de plată eșantionate la control pe teren.

Plata avansului se va face în perioada 16 octombrie – 30 noiembrie 2018, iar cea finală, ca diferență între cuantumul acordat în avans și cuantumul calculat, se va efectua între 1 decembrie 2018 – 31 martie 2019, cu precizarea că, în ceea ce priveşte cuantumul subvenţiilor, acesta se va stabili printr-o Hotărâre de Guvern, după efectuarea controalelor menţionate.

Sprijinul financiar acordat fermierilor este finanţat din Fondul European de Garantare Agricolă, din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală şi de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.

Related posts

Leave a Comment

nineteen − 12 =