Persoanele care vin din România sau Bulgaria în Italia au obligața de a sta 14 zile în izolare

10 august 2020  |  09:39  |  👁 103 Vizualizari


Potrivit decretului publicat pe 8 august 2020 în Gazeta Oficială, persoanele care vin din România sau Bulgaria în Italia au obligața de a sta 14 zile în izolare la domiciliu.
Guvernul italian a prelungit până la 7 septembrie măsura prin care persoanele care vin din România sau Bulgaria au obligația de a sta 14 zile în izolare la domiciliu și de asemenea, au obligația să sune autoritățile sanitare.La intrarea în Italia, acestea vor completa un formular cu adresa şi numărul de telefon la care vor fi verificate periodic.
România este considerată de Italia o ţară cu risc ridicat din punct de vedere epidemiologic. Pentru a evita apariția unor noi focare de coronavirus, autorităţile au hotărât să prelungească până în septembrie obligaţia de izolare la domiciliu a tuturor persoanelor care au avut contact cu ţara noastră.
În unele Regiuni pot fi introduse măsuri suplimentare de prevenire a răspândirii virusului. În Regiunea Lazio s-a hotărât testarea românilor care sosesc cu autocarele din România. La început, testarea era voluntară şi era organizată în gara Tiburtina, iar în urma suspiciunilor apărute în presa italiană privind evitarea controalelor de către cetățenii români, autorităţile sanitare au decis organizarea unor puncte de testare direct pe autostradă, la intrarea în Roma.
Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.