Perioada de autorecenzare va fi prelungită. Inițial, procedura trebuia să se încheie pe 15 mai

13 mai 2022  |  04:34  |  👁 196 Vizualizari


Perioada pentru autorecenzare prin intermediul platformei online va fi prelungită, a declarat președintele Institutului Național de Statistică, Tudorel Andrei, pentru Europa FM.

Inițial, procedura de autorecenzare ar fi trebuit să se încheie duminică, 15 mai, urmând ulterior să înceapă recensământul clasic, din casă în casă. Președintele INS spune că în ultima săptămână interesul pentru autorecenzare a crescut foarte mult, iar numărul formularelor completate zilnic a crescut de patru ori. „Am avut peste 450.000 de chestionare finalizate în fiecare zi, în condițiile în care media în perioada trecută era cuprinsă între 110.000-125.000 de chestionare pe zi.

Practic, de peste 4 ori a fost traficul mai mare decât în condiții obișnuite”, a spus acesta. Vineri ar urma să fie anunțat oficial și cu cât se va prelungi perioada de autorecenzare, a precizat Tudorel Andrei. Potrivit președintelui INS, până acum, 8 milioane de români au completat online formularele pentru recensământ.

Recensământul 2022 a început pe 14 martie și se face pentru prima dată în format online, ceea ce presupune completarea unor formulare prin intermediul calculatorului, tabletei sau telefonului conectate la internet. Românii care se autorecenzează beneficiază de o zi liberă de la angajator, potrivit legii. Din 16 mai până pe 17 iulie, colectarea datelor se va face către recenzori. Concret, cei care nu s-au autorecenzat online până pe 15 mai vor fi vizitați acasă de recenzori și vor trebui să completeze chestionarele de față cu aceștia.

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.