Pârtiile de schi, închise în Europa de Crăciun?

26 noiembrie 2020  |  08:58  |  👁 494 Vizualizari


Italia face presiuni la nivel european pentru a asigura o închidere de comun acord a tuturor stațiunilor de schi în perioada Crăciunului, transmite Rainews, citată de G4Media.ro.

„Am avut un schimb excelent de opinii cu Von der Leyen cu privire la coordonarea europeană a măsurilor de sănătate privind COVID-19 în perioada Crăciunului”, a scris pe Twitter Giuseppe Conte. El militează pentru o decizie unanimă la nivelul spațiului comunitar, propunere aflată acum în dezbatere. Propunerea este întâmpinată cu rețineri în țară, dacă aceasta nu este aplicată la nivel european. Asta în contextul în care sectorul ospitalității din Italia va închide anul cu o pierdere de 14 miliarde de euro, o scădere de 57% față de anul precedent, potrivit unor estimări făcute de asociația italiană de turism Federalberghi. „A închide o stațiune de schi de Crăciun este ca și cum ai închide un hotel lângă mare pe 15 august, nu vreau să intru în problema protocoalelor de sănătate, care nu sunt preocuparea mea, dar spun doar că, dacă trebuie făcută această alegere, ea trebuie făcută la nivel european”, a declarat președintele asociaţiei Federalberghi, Bernabo Bocca.

„Haideţi să nu facem figura premianţilor, aceasta Europă este doar pentru sancțiuni, sau şi pentru politici comune?”, s-a întrebat retoric Bocca. „Schiatul, unul dintre cele mai sigure sporturi” Sunt însă și critici. Asociațiile comerciale Federturismo și Anef – Asociația Națională a Operatorilor de Teleferic consideră că propunerea este una „prea riguroasă”. „Zona montană, doar Alpii, oferă locuri de muncă a peste 120.000 de oameni. Dacă este experimentat în mod responsabil, schiatul este unul dintre cele mai sigure sporturi din acest punct de vedere: individual, distanțat, în aer liber, cu nasul și gura de cele mai multe ori acoperite”, au transmis reprezentanții celor două asociații.

Italia vrea ca toate stațiunile de schi din UE să fie închise în perioada Crăciunului
Oprirea sportului la munte va avea cu siguranță consecințe foarte grave asupra zonelor montane și asupra economiei lor.

Comitetul federal al Uniunii Valdostane: Bavaria, de acord cu o decizie la nivel european Landul german Bavaria este de acord ca pârtiile să fie închise, cerând, în caz contrar, impunerea unei perioade de carantină pentru persoanele care merg la schi „în zone de risc”.

Dacă vrem să menținem granițele deschise, avem nevoie și de un acord clar în ceea ce privește sporturile de iarnă. Guvernatorul bavarez Markus Soeder: El a subliniat că cea mai bună variantă ar fi „o înțelegere comună la nivel european”. Austria, principalul opozant Austria respinge categoric propunerea Italiei, prin vocea ministrului turismului, Elisabeth Koestinger. „Dacă Uniunea Europeană dorește cu adevărat să aplice restricțiile pentru sezonul de schi, va trebui să asigure 80 la sută din încasări, în conformitate cu prevederile statului austriac privind compensația acordată întreprinderilor închise”, a precizat ministrul austriac de finanțe, Gernot Bluemel.

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.