Paraditorii de la Haules merg la puscarie. Presa prahoveana “independenta” se face ca ploua

Inca o data asistam la o demonstratie de “independenta” a presei locale prahovene, in cel mai rasunator caz de coruptie, santaj si constituire de grup infractional organizat. Cu toate ca acuzatiile ii vizeaza pe cei care ar trebui sa vegheze la respectarea legii, atentia jurnalistilor “liberi” este concentrata, zilele acestea, pe cu totul alte subiecte, mult mai putin (sau deloc) interesante.

Ne amintim cum, nu cu mult timp in urma, ziarele “independente” din Prahova umpleau zeci de pagini cu articole despre defilarea in catuse a unor “inculpati”. Nici atunci si, aparent, nici astazi, nu s-a tinut cont de prezumtia de nevinovatie sau de achitarile care au curs pe banda rulanta. Au contat doar acuzatiile procurorilor de elita de la Haules si partidul politic din care faceau parte “vinovatii”.

De asemenea, au mai contat relatiile personale, directe sau indirecte, pe care unii jurnalisti de elita, independenti si corecti, le aveau cu unii dintre super-magistratii de la DNA Ploiesti. Sigur ca legea nu interzice jurnalistului sa aiba surse juridice sau din randul anchetatorilor, insa ce s-a intamplat la Ploiesti are legatura, mai degraba, cu interesele personale. Expresia “a linge clanta” capata, astazi, mult sens.

Astazi, aflam care dintre jurnalistii independenti au lins clanta usilor de la DNA si mai aflam ca inca exista asa-zisi informatori ai opiniei publice care au in ADN frica de procurori, gratuit, desigur. Probabil, ramasite din vremuri de trista amintire. Desigur, mai sunt si cei ignoranti. Atat de ignoranti incat considera ca cititorii prahoveni nu merita sa fie corect si complet informati.

Zilele acestea, toata echipa de la Haules va merge, incolonata, spre arestul de la Campina. Poate unii vor scapa mai usor, dar vor fi urmariti penal. Despre acesti “penali”, presa locala “independenta” nu va sufla o vorba. Pentru ca nu despre justitie e vorba in Prahova, ci despre frustrare si razbunari. Exact ca la DNA Ploiesti.

sursa: ph-online

Related posts

Leave a Comment

seven + 2 =