Papa Francisc a fost testat negativ pentru coronavirus. Suveranul Pontif este răcit și a anulat mai multe audiențe

3 martie 2020  |  10:27  |  👁 363 Vizualizari


Papa Francisc şi-a anulat pentru prima dată de la alegerea sa la conducerea Bisericii Catolice participarea la o tradiţională reculegere spirituală în Ariccia, la sud de Roma. Suveranul  pontif a fost apoi testat pentru coronavirus, rezultatul fiind unul negativ.

Purtătorul de cuvânt al Vaticanului, Matteo Bruni, a declarat că nu comentează imediat asupra acestei informații.

Săptămâna trecută, Papa şi-a anulat mai multe audienţe.  A apărut duminică pentru prima oară în public după „o uşoară indispoziţie” anunţată de Vatican. Suveranul Pontif şi-a făcut apariţia la o fereastră a Palatului Apostolic din Vatican pentru a se adresa miilor de credincioşi. Aceștia fiind reuniţi în Piaţa Sfântul Petru cu ocazia mesajului şi binecuvântării papale din fiecare duminică. Aceasta a fost prima apariţie publică a papei Francisc după slujba organizată de Miercurea Cenuşii la Roma.

Suveranul Pontif are 83 de ani, iar în tinerețe i-a fost extirpată o parte dintr-un plămân, din cauza unei afecţiuni respiratorii.

În timpul mesajului său rostit duminică de la fereastra Palatului Apostolic, Papa Francisc a mai tuşit de câteva ori.

Italia se confruntă cu cea mai gravă epidemie de Covid-19 din Europa, soldată până în prezent cu 52 de morţi şi peste 2.000 de cazuri de infectare.

Sursa: știri.tvr.ro

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.