Orban i-o întoarce lui Cîţu, care afirmase că a convins o ţară să îl aleagă premier

19 iunie 2021  |  04:44  |  👁 327 Vizualizari


Liderul liberalilor, Ludovic Orban, i-a dat vineri o replică lui Florin Cîţu, contracandidatul său la preşedinţia partidului, care declarase că, de vreme ce a convins o ţară să îl aleagă premier, va fi uşor să îşi convingă colegii de partid să îl susţină în cursa pentru şefia PNL.

În acest context, şeful Camerei Deputaţilor i-a amintit liderului de la Palatul Victoria că a ajuns premier în urma negocierilor purtate de preşedintele PNL şi la solicitarea USR-PLUS care şi-a exprimat preferinţa în acest sens.

„Candidatul oficial la funcţia de prim-ministrul al PNL în campania electorală am fost eu. La negocieri, după prima formă a mandatului, că prima formă a mandatului a fost Florin Cîţu premier şi Ludovic Orban preşedintele Camerei Deputaţilor, după un blocaj de 7 zile am flexibilizat mandatul cu a doua variantă – Orban premier şi Florin Cîţu preşedintele Senatului – şi asta a deblocat negocierile. Dar până la urmă, preferinţa pentru Florin Cîţu, între mine şi Florin Cîţu pentru poziţia de premier, a fost manifestată de partenerii de coaliţie de la USR-PLUS la momentul respectiv. Iar până una alta, negocierile au fost conduse de mine. Deci negocierile de formare a acestei coaliţii au fost induse de preşedintele partidului Naţional Liberal, adică de mine”, a declarat Ludovic Orban.

Reamintim că, joi, premierul Florin Cîţu afirmase într-o conferinţă de presă desfăşurată la Alba Iulia, că, odată ce a „convins o Românie” să fie prim-ministru, este mai simplu să convingă „nişte colegi” să îi susţină candidatura la preşedinţia PNL.

„Am discutat şi despre partea politică. Vă daţi seama, cred că am convins o Românie să fiu prim-ministru, să fiu susţinut de coaliţie, cred că este mai simplu să conving nişte colegi să mă susţină la preşedinţia PNL”, a răspuns Florin Cîţu, întrebat de jurnalişti cum îşi va convinge colegii să îl voteze la şefia partidului.

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.