Orban, despre asistenta ministrului Vela decorată de şeful statului: Nu cunosc foarte bine motivele; din câte ştiu eu, este implicată în partea de comunicare/ Trebuie stabilite nişte reguli foarte clare de promovare şi acestea trebuie respectate pentru toţi

3 decembrie 2020  |  07:12  |  👁 404 Vizualizari


Premierul Ludovic Orban susţine că nu cunoaşte care sunt condiţiile în care Gabriela Mădălina Sîia Cenuşă, asistentă a ministrului de Interne Marcel Vela, a ajuns să fie decorată de către preşedintele Klaus Iohannis alături de oameni care au s-au aflat în linia întâi în criza sanitară. „Eu cred că aici trebuie stabilite nişte reguli foarte clare de promovare şi aceste reguli de promovare trebuie respectate pentru toţi”, afirmă primul ministru.
„Nu cunosc foarte bine motivele. Există o lege în ceea ce priveşte acordarea de decoraţii, de avansări, există o anumită procedură fiecare instituţie care face nişte propuneri… De Ziua Naţională este practic momentul în care sunt recompensate prin decoraţii, prin avansări… vă daţi seama că domnul preşedinte nu avea cum să vadă. (…) Din câte ştiu eu, este implicată în partea de comunicare şi a fost implicată în foarte multe proiecte de comunicare: donarea de plasmă, inclusiv în sistemul de comunicare legat de informarea pe teme de COVID, nu cunosc foarte bine detaliile”, a afirmat Ludovic Orban, miercuri seară, la Realitatea Plus.
Întreba dacă este normal, în opinia sa, ca o angajată de nici un an să fie decorată alături de oameni care au muncit în această perioadă în prima linie, premierul a răspuns că „trebuie stabilite nişte reguli foarte clare de promovare” care trebuie respectate în fiecare caz.
„Eu cred că aici trebuie stabilite nişte reguli foarte clare de promovare şi aceste reguli de promovare trebuie respectate pentru toţi. Nu cred că trebuie să se facă propuneri care să nu se încadreze, să spun, într-un anumit tipic”, a adăugat premierul.
Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.